ΚΟΣΜΟΣ

Δεν πείθονται από την υπόσχεση Μέι οι σκληροπυρηνικοί του Brexit και το DUP

den-peithontai-apo-tin-yposchesi-mei-oi-skliropyrinikoi-toy-brexit-kai-to-dup-2306957

Η υπόσχεση της Τερέζα Μέι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία αν το κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης φαίνεται ότι δεν έπεισε τα μέλη της σκληροπυρηνικής συντηρητικής ομάδας ERG του κόμματός της.

Ένας εκπρόσωπος του αποκαλούμενου European Research Group, μετά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του σήμερα το απόγευμα, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση» να συγκεντρωθούν αρκετές ψήφοι ώστε να περάσει η Συμφωνία Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ούτε το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο παραδοσιακά υποστηρίζει τη κυβέρνηση της Μέι, δεν θα υποστηρίξει τη συμφωνία της πρωθυπουργού επί του διαζυγίου με την Ε.Ε.

Η επικεφαλής του βορειιρλανδικού κόμματος Αρλιν Φόστερ δήλωσε στο Sky News ότι δεν μπορεί να υπογράψει κάτι που θα βλάψει την Ενωση.

«Δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση αν καταθέσουν νέα ουσιαστική ψήφο», τόνισε το DUP. Η συμφωνία του Μαίου «αποτελεί απαράδεκτη απειλή για την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και αναπόφευκτα θα περιορίσει την ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να διαπραγματευτεί τον τύπο μιας μελλοντικής σχέσης με την ΕΕ», πρόσθεσε.