Εντείνεται ο κίνδυνος για άτακτο Brexit προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

Εντείνεται ο κίνδυνος για άτακτο Brexit προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια μακρά παράταση στην περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει να αναθεωρήσει την προσέγγισή της στο Brexit, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο αίτημα εκ μέρους του Λονδίνου θα τύχαινε γενναιόδωρης απάντησης.

Παράλληλα όμως ο Βαράντκαρ προειδοποίησε ότι εντείνεται ο κίνδυνος για ένα άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία, αφού οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν για τρίτη φορά σήμερα τη Συμφωνία Αποχώρησης που είχε διαπραγματευτεί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

«Η Ιρλανδία προετοιμάζεται εντατικά για ένα σενάριο (εξόδου) χωρίς συμφωνία. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε τις δυσκολίες που θα έχει (μια αποχώρηση αυτού του είδους) για όλους μας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν είναι σαφές αν η Βρετανία έχει αντιληφθεί πλήρως ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία δεν έχει φύγει από το τραπέζι, αντιθέτως είναι μια εντεινόμενη πιθανότητα», σημείωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή