ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν αρνείται τις καταγγελίες περί απρεπούς συμπεριφοράς προς γυναίκες

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν αρνείται τις καταγγελίες περί απρεπούς συμπεριφοράς προς γυναίκες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε σήμερα ότι ουδέποτε ενήργησε απρεπώς, μετά τους ισχυρισμούς μιας ακτιβίστριας, ότι την έκανε να νιώσει άβολα, όταν την φίλησε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης το 2014.

«Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που συμμετέχω σε εκστρατείες και στον δημόσιο βίο, έχω ανταλλάξει αμέτρητες χειραψίες, αγκαλιές, χειρονομίες στοργής, υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Και ούτε μία φορά, ποτέ, δεν θεώρησα ότι ενήργησα απρεπώς. Αν υπονοείται ότι έπραξα κατ' αυτόν τον τρόπο, θα το ακούσω με σεβασμό. Όμως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου», τόνισε σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι δεν θυμάται το συμβάν του 2014.

Την καταγγελία σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου έκανε την Παρασκευή η Λούσι Φλόρες, μια ακτιβίστρια του κόμματος που κατέβαινε υποψήφια για αντικυβερνήτης της Νεβάδας. Όπως υποστηρίζει, ο Μπάιντεν την άγγιξε στους ώμους, μύρισε τα μαλλιά της και της έδωσε ένα φιλι στο κεφάλι, όταν εμφανίστηκαν μαζί σε μια εκδήλωση, γεγονός που την έκανε να αισθανθεί άβολα.

Στην ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν τόνισε: «Μπορεί να μην θυμάμαι αυτές τις στιγμές κατά τον ίδιο τρόπο και να εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Όμως έχουμε φτάσει σε μια σημαντική ώρα, όπου οι γυναίκες αισθάνονται ότι μπορούν και πρέπει να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους και οι άνδρες να δώσουν προσοχή. Και εγώ θα το κάνω».

Η Φλόρες, που στις προεδρικές εκλογές του 2016 στήριξε τον Μπέρνι Σάντερς και το Σάββατο βρέθηκε στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μπέτο Ο' Ρουρκ, τόνισε ότι η δήλωση του Μπάιντεν δεν αρκεί. Παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές ότι μίλησε τώρα για το θέμα, επειδή ο πρώην αντιπρόεδρος εξετάζει την πιθανότητα να δηλώσει και αυτός υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, εκτιμώντας ότι αυτό που συνέβη με την ίδια δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι θα έπρεπε να αποκλειστεί, εξαιτίας της συμπεριφοράς του απέναντι στις γυναίκες.

«Θέλω να αλλάξει συμπεριφορά. Θέλω να παραδεχτεί ότι ήταν λάθος», είπε μιλώντας στην εκπομπή State of the Union του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Ο Μπάιντεν, που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επί μια οκταετία και έχει εμπειρία 36 ετών στη Γερουσία, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, κάτι όμως που αναμένεται να κάνει σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή