Ουκρανία: Η Τιμοσένκο θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Ουκρανία: Η Τιμοσένκο θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΕΒΟ. Δεν θα αμφισβητήσει δικαστικά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ουκρανία η Γιούλια Τιμοσένκο, παρά την εκτεταμένη νοθεία, εκτιμώντας ότι μια τέτοια αμφισβήτηση θα ήταν «χάσιμο χρόνου».

Η Τιμοσένκο εξασφάλισε την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και αποκλείστηκε έτσι από τη διεκδίκηση. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου. «Οι εκλογές χειραγωγήθηκαν από τον Πέτρο Ποροσένκο. Η σημερινή προεδρία ιδιωτικοποίησε τη δικαστική εξουσία και κάθε δικαστική προσφυγή θα ήταν άσκοπη», είπε η 58χρονη Τιμοσένκο.

Η πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα καλέσει τους οπαδούς της να διαδηλώσουν κατά του αποτελέσματος, λέγοντας ότι αν οι διαδηλώσεις αυτές κατέληγαν σε βίαια επεισόδια, θα προσέφεραν αφορμή στη Μόσχα για νέα ανάμειξη στα εσωτερικά θέματα της Ουκρανίας.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο ηθοποιός και κωμικός Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία, αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους με ποσοστό 30%, δεύτερος ήλθε ο πρόεδρος Ποροσένκο με ποσοστό 16% των ψήφων. Το ποσοστό της Τιμοσένκο ήταν 13%.

Παρά τις χθεσινές δηλώσεις της περί αποδοχής του αποτελέσματος, η Τιμοσένκο προσέθεσε ότι «η μάχη δεν τελείωσε», καλώντας τους ψηφοφόρους της να κινητοποιηθούν και να υποστηρίξουν το κόμμα της, Πατρίδα, στις προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο βουλευτικές εκλογές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή