«Προεκλογική» επίσκεψη Νετανιάχου στη Μόσχα

«Προεκλογική» επίσκεψη Νετανιάχου στη Μόσχα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Στη Μόσχα για σύντομη «συνάντηση εργασίας» με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν θα βρεθεί σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, πέντε ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου.

Αντιμέτωπος με έναν ισχυρό αντίπαλο στο πρόσωπο του κεντρώου υποψηφίου Μπένι Γκαντς, ο Νετανιάχου τονίζει στην προεκλογική εκστρατεία του τις στενότατες σχέσεις που διατηρεί με τον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τους διαύλους συχνής επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

«Συνομιλήσαμε για την κατάσταση στη Συρία και τον συνεχιζόμενο συντονισμό ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και στον ρωσικό στρατό. Γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι αυτή η σχέση για το Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου μετά την προχθεσινή τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο συντονισμός στον οποίο αναφέρθηκε ο Νετανιάχου δεν λειτουργεί πάντοτε, όπως φάνηκε τον Σεπτέμβριο, όταν ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στη Συρία.

Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «αυθαίρετες» και «προκλητικές» τις συχνές εκστρατείες βομβαρδισμού που εξαπολύει το Ισραήλ στη Συρία. Το Ισραήλ επιδιώκει να περιορίσει την επιρροή της Χεζμπολάχ και των ιρανικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος.

Στη διαμάχη με τους Παλαιστινίους, ο Νετανιάχου προκρίνει τον διχασμό ανάμεσα στις Αρχές της Γάζας και της Δυτικής Οχθης, θεωρώντας λιγότερο απειλητικές τις ακραίες θέσεις της Χαμάς, που δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ, από την επιδίωξη της παλαιστινιακής αρχής για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Οχθη, στη Γάζα και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Χθες, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο που διαμαρτυρόταν για ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση νοτιοανατολικά της Ραμάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή