ΗΠΑ: «Ξεχωρίζουν» Σάντερς και Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς

ΗΠΑ: «Ξεχωρίζουν» Σάντερς και Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, έχει συγκεντρώσει 18,2 εκατ. δολάρια τις πρώτες 41 μέρες από όταν εγκαινίασε την εκστρατεία του για την ανάδειξη στην προεδρία. Ηδη, την πρώτη εβδομάδα είχε εξασφαλίσει πάνω από δέκα εκατομμύρια δολάρια με τη μέση δωρεά να κυμαίνεται στα 20 δολάρια. Η συνάδελφός του από την Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, έχει συγκεντρώσει μόλις 12 εκατ. δολάρια κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2019, ενώ ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, που απέτυχε να εκλεγεί γερουσιαστής του Τέξας τον Νοέμβριο, κατάφερε να αποσπάσει 6,1 εκατ. δολάρια σε μία μόλις μέρα, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ. Στο μεταξύ, η μεγάλη ελπίδα του κόμματος, ο τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εξακολουθεί να βάλλεται για τη συμπεριφορά που επιφύλαξε κατά καιρούς σε γυναίκες.

Στη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης η πρόεδρος της Βουλής και ομοϊδεάτης του, Νάνσι Πελόσι, είχε μια συμβουλή να δώσει στους άρρενες πολιτικούς: «Ενταχθείτε στη λέσχη της ευθείας χειραψίας», με άλλα λόγια διατηρήστε τις αποστάσεις κατά τις χειραψίες και αποφύγετε τις θωπείες. «Παραστήστε ότι έχετε κρυολόγημα και εγώ έχω κρυολόγημα», είπε σε ομιλία της που διοργανώθηκε από το Politico. «Ο Μπάιντεν πρέπει να καταλάβει ότι στον κόσμο που ζούμε σήμερα ο ζωτικός χώρος είναι σημαντικός και το βασικό είναι πώς το εκλαμβάνουν, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε προθέσεις σου», υπογράμμισε.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θέλουν να υπερηφανευθούν για τα όσα κάνουν με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχουν στο Σώμα. Ωστόσο, το ουσιαστικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των νομοθετημάτων τους, καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων του ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, σύμφωνα με το Politico.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή