Δώδεκα τραυματίες στην ολονυχτία για τον ράπερ Νίπσεϊ Χασλ

Δώδεκα τραυματίες στην ολονυχτία για τον ράπερ Νίπσεϊ Χασλ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα δέκα ελαφρά, καθώς σημειώθηκε συνωστισμός στο σημείο δολοφονίας του γνωστού ράπερ Νίπσεϊ Χασλ, στο Λος Αντζελες, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν οι οπαδοί του. Κάποιοι, μάλιστα, κατήγγειλαν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί ανάμεσα στο πλήθος, έξω από το κατάστημα ρούχων του Χασλ, το Marathon Clothing, στα νότια της πόλης, όπου έπεσε νεκρός την Κυριακή το βράδυ. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Αντζελες, Μισέλ Μουρ, διέψευσε την πληροφορία στο Twitter: «Οι αναφορές για πυροβολισμούς στη διάρκεια της ολονυχτίας στη μνήμη του δεν είναι ακριβείς».

Οι Los Angeles Times έγραψαν ότι πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στη διάρκεια συμπλοκής που ξέσπασε και δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, το Reuters όμως δεν κατάφερε να διασταυρώσει την είδηση, ενώ το τοπικό ABC έκανε λόγο για ποδοπάτημα στη διάρκεια του προσκυνήματος στη μνήμη του. «Οι παριστάμενοι νόμιζαν ότι άκουσαν κάτι να σπάει ή ένα δυνατό θόρυβο κι άρχισαν να τρέχουν», μετέδωσε το κανάλι.

Ο Χασλ, 33 ετών, του οποίου το αληθινό όνομα ήταν Ερμίας Ασγκεντόμ, δέχθηκε αλλεπάλληλα πυρά το απόγευμα της Κυριακής και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν στο επεισόδιο. Νωρίς χθες η αστυνομία ανακοίνωσε το όνομα του 29χρονου Ερικ Χόλντερ, ως βασικού ύποπτου για τη δολοφονία. Ο δράστης φέρεται ότι διέφυγε με μια Σεβρολέτ, που οδηγούσε άγνωστη γυναίκα. Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο. Ο Χασλ μεγάλωσε στο νότιο Λος Αντζελες και μιλούσε συχνά για τα νεανικά του χρόνια σε άγριες συμμορίες. Εκτοτε, όμως, είχε στρέψει το ενδιαφέρον του σε φιλανθρωπικά έργα. «Μεγάλωσα στην κουλτούρα των συμμοριών», είχε δηλώσει σε συνέντευξη στους Los Angeles Times το 2018. «Αντιμετωπίσαμε τον θάνατο, τη δολοφονία. Ηταν σαν να ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη, όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν σε αυτές τις γειτονιές και όλοι έχουν λίγο ανοσία σε αυτό». Το άλμπουμ με το οποίο έκανε το ντεμπούτο του, το Victory Lap, («Γύρος του θριάμβου» στα ελληνικά) ήταν υποψήφιο για καλύτερο ραπ άλμπουμ στα φετινά βραβεία Γκράμι, το οποίο κέρδισε τελικά η Cardi B. Στην τελευταία ανάρτησή του στο Twitter, ο ράπερ έγραψε: «Να έχεις δυνατούς εχθρούς είναι ευλογία». Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook ήταν «αφοσιωμένο μέλος» της συμμορίας του Λος Αντζελες «Rolling Sixty Crips», που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Το 2010 ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία «All Money In» και κυκλοφόρησε το «The Marathon», το πέμπτο του επίσημο mixtape, ενώ είχε συνεργαστεί με δεκάδες επιτυχημένους καλλιτέχνες της ραπ, συμπεριλαμβανομένων των Kendrick Lamar, Drake, YG, Ty Dolla Sign, Meek Mill και Young Thung. Τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Χασλ είχε ραντεβού με την αστυνομία του Λος Αντζελες προκειμένου να υπάρξει μια αποτελεσματική καμπάνια για την καταπολέμηση της βίας μεταξύ συμμοριών και την προσπάθεια να δοθούν κίνητρα στα νέα παιδιά προκειμένου να μην καταλήγουν στην υποκουλτούρα των δρόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή