Ξεκινά η κατασκευή του δεύτερου ψηλότερου ουρανοξύστη του Λονδίνου (φωτογραφίες)

Ξεκινά η κατασκευή του δεύτερου ψηλότερου ουρανοξύστη του Λονδίνου (φωτογραφίες)

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανέγερση της «Τουλίπας» είναι γεγονός. Οι αρμόδιες αρχές του Λονδίνου ενέκριναν στις 2 Απριλίου την κατασκευή του ουρανοξύστη που οραματίστηκε το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners και η «Τουλίπα» όπως είναι το όνομα του κτιρίου, θα αρχίζει να χτίζεται το 2020.

Ο ουρανοξύστης θα έχει ύψος 305 μέτρα, θα ανεγερθεί στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Ξεκινά η κατασκευή του δεύτερου ψηλότερου ουρανοξύστη του Λονδίνου (φωτογραφίες)-1

Σύμφωνα με τις αρχές, η «Τουλίπα» θα είναι ένα «πραγματικά μοναδικό αξιοθέατο» , που αναμένεται να προσελκύσει περίπου 1. 2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Αντί να στεγάσει γραφεία ή εμπορικούς  χώρου, ο νέος ουρανοξύστης θα φιλοξενεί πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες.

Ξεκινά η κατασκευή του δεύτερου ψηλότερου ουρανοξύστη του Λονδίνου (φωτογραφίες)-2

Στην κορυφή του, μέσα στην γυάλινη «τουλίπα»,  θα υπάρχουν χώροι αναψυχής και φιλοξενίας των επισκεπτών όπως γκαλερί, μπαρ και εστιατόρια με πανοραμική θέα του Λονδίνου, 360 μοιρών.

Ξεκινά η κατασκευή του δεύτερου ψηλότερου ουρανοξύστη του Λονδίνου (φωτογραφίες)-3

Με ύψος  305 μέτρα, όταν ολοκληρωθεί η «Τουλίπα», θα είναι μόλις ένα μέτρο μικρότερη από τον ουρανοξύστη  Shard, στην απέναντι πλευρά του Τάμεση.

Ξεκινά η κατασκευή του δεύτερου ψηλότερου ουρανοξύστη του Λονδίνου (φωτογραφίες)-4

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή