Σύσταση της βρετανικής αστυνομίας στους πολιτικούς για το Brexit: «Μην εξάπτετε τα πάθη»

Σύσταση της βρετανικής αστυνομίας στους πολιτικούς για το Brexit: «Μην εξάπτετε τα πάθη»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου των Αρχηγών της Αστυνομίας (NPCC) καλεί τους βρετανούς πολιτικούς να δείξουν «μετριοπάθεια» για να μην εξάπτουν τα πάθη που προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το Brexit.

«Οπως γνωρίζουμε όλοι, πρόκειται για ένα θέμα που προκαλεί μεγάλα πάθη» και δημιουργεί «μία απίστευτα εκρηκτική ατμόσφαιρα», προειδοποίησε σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο Μάρτιν Χιούιτ, ο επικεφαλής του οργανισμού που συντονίζει τις αστυνομικές δυνάμεις της Βρετανίας.

«Είναι ευθύνη των προσώπων που διαθέτουν μία πλατφόρμα (πολιτικό κόμμα, οργανισμό, κ.λπ), μία φωνή, να επικοινωνούν κατά μετριοπαθή τρόπο, για να μην πυρπολήσουν τις συζητήσεις», είπε.

Ο αριθμός των παραβάσεων που συνδέονται με το Brexit, αν και μικρός, διπλασιάστηκε πρόσφατα, από 11 την εβδομάδα της 18ης Μαρτίου, σε 26 την επόμενη εβδομάδα.

Στις αρχές του 2019, δεκάδες βουλευτές έγραψαν στον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου για να του επιστήσουν την προσοχή στην «επιδείνωση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας» γύρω από το Κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ.

Οι βουλευτές έλαβαν την απόφαση αυτή αφού υποστηρικτές του Brexit επετέθησαν λεκτικά κατά φιλοευρωπαίων βουλευτών. Στο απειλητικότερο από τα περιστατικά αυτά, ομάδα έξαλλων Brexiteers περικύκλωσαν την βουλευτή Αννα Σούμπρι αποκαλώντας την «ναζί».

Η αρχική ημερομηνία του Brexit ήταν η 29η Μαρτίου και στην συνέχεια αυτή μετατέθηκε στις 12 Απριλίου εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου να καταλήξουν σε κοινό τόπο για το ιστορικό διαζύγιο.

Η αναβολή προκάλεσε την οργή πολλών οπαδών του Brexit, που ανησυχούν μήπως δεν εκπληρωθεί, τελικά, η εντολή του δημοψηφίσματος του 2016.

«Υπάρχει πολλή οργή που εκφράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Μάρτιν Χιούιτ. «Σε μία τέτοια συγκυρία όπως αυτή… είναι ευθύνη κάθε προσώπου που κατέχει θέση ευθύνης να σκεφτεί προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή