ΚΟΣΜΟΣ

Αναβολή συνεδρίασης για το Brexit γιατί η Βρετανική Βουλή έσταζε νερά

Αναβολή συνεδρίασης για το Brexit γιατί η Βρετανική Βουλή έσταζε νερά

Αναβλήθηκε προγραμματισμένη συνεδρίαση στη Βρετανική Βουλή για το Brexit καθώς από την οροφή του κτιρίου έσταζαν νερά εξαιτίας της αδιάκοπης βροχής.

Μάλιστα, από ορισμένους Βρετανούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αδυναμία της Βουλής  της Βρετανίας να κρατήσει το νερό έξω από την αίθουσα συνεδρίασης, θεωρήθηκε ως μία… μεταφορά για το Brexit. «Ένα σπασμένο κοινοβούλιο που δεν μπορεί να εγκρίνει τη συμφωνία διαζυγίου της χώρας από την Ε.Ε».

Μάλιστα, λίγο πριν την αναβολή της συνεδρίασης, ένας βουλευτής από το βήμα, στη μέση της ομιλίας του, αναρωτήθηκε δυνατά αν θα μπορούσε να σταματήσει, πριν σταματήσει η βροχή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το νερό που έσταζε ακουγόταν ακόμα και στη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης, η οποία είχε περίπου 25 βουλευτές την ώρα που σταμάτησε η διαδικασία.

Η Βουλή των Κοινοτήτων, ένα κτίριο που έχει κατασκευαστεί στα μέσα του 1800, ανέφερε για το περιστατικό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ελλιπής συντήρηση  είχαν σαν αποτέλεσμα μεγάλη διάβρωση.

«Η οροφή στάζει, ο αμίαντος είναι παντού και η διάβρωση έχει προχωρήσει σε υδρορροές αλλά και στις εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις προκαλώντας εμφανή και μερικές φορές μη αναστρέψιμη ζημία», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Βρετανικής Βουλής.