Μακένζι Μπέζος: Πήρε 36 δισ. και έδωσε το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο

Μακένζι Μπέζος: Πήρε 36 δισ. και έδωσε το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μακένζι Μπέζος, πρώην σύζυγος του ιδρυτή και διευθύνων συμβούλου της Amazon, Τζεφ Μπέζος, συμφώνησε να παραδώσει το 75% του μεριδίου και όλα τα δικαιώματα ψήφου στον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό.

Το 25% που απομένει στην κα. Μπέζος έχει αξία μεγαλύτερη από 36 δισ. δολάρια. Το κοινό μερίδιο του ζευγαριού που αντιστοιχούσε σε 143 δισ. δολάρια, τους είχε καταστήσει το πλουσιότερο ζευγάρι στον κόσμο, με το διαζύγιο τους πλέον να γίνεται το «ακριβότερο» διαζύγιο στον κόσμο.

Η πρώην σύζυγος του Μπέζος θα παραιτηθεί επίσης από τα δικαιώματα της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρία Blue Origin, όπως δήλωσε μέσω Twitter.

Η ανακοίνωση λύνει και τα ερωτήματα που δημιούργησε το διαζύγιο του ζευγαριού σχετικά με την κατεύθυνση της εταιρείας. Ο Μπέζος, ο οποίος θεωρείται ειδήμων της διοίκησης θα συνεχίσει να έχει στην κατοχή του τον έλεγχο της εταιρείας.

Ο διακανονισμός προτείνει επίσης ότι η Amazon δεν χρειάζεται να εισέλθει σε μία δικαστική διαμάχη, η οποία ταλανίζει πολλές από τις εταιρείες, σε παρόμοιες καταστάσεις.

«Είμαι ευχαριστημένη που του δίνω όλα τα δικαιώματα μου στη Washington Post και στη Blue Origin και το 75% των μετοχών μου στην Amazon», αναφέρει η Μακένζι Μπέζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή