Αρχαία αιγυπτιακή σαρκοφάγος θα ανοιχθεί για πρώτη φορά σε απευθείας μετάδοση (φωτογραφίες – βίντεο)

Αρχαία αιγυπτιακή σαρκοφάγος θα ανοιχθεί για πρώτη φορά σε απευθείας μετάδοση (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αρχαία αιγυπτιακή σαρκοφάγος, θα ανοιχθεί σήμερα, για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες, κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο Discovery Channel.

Το δίωρο πρόγραμμα «Expedition Unknown: Egypt Live», θα μεταδοθεί σήμερα, στις 8 το βράδυ στο κανάλι του Discovery. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης ο αιγυπτιογράφος Dr. Zahi Hawass και ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mostafa Waziri.

Οι τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση τον εξερευνητή Τζος Γκέιτς και την ομάδα του, να ανοίγουν τη σαρκοφάγο. Θα δουν, μεταξύ άλλων,πως η ομάδα ταξιδεύει μέσω ενός υπόγειου δικτύου θαλάμων και σηράγγων όπου ανακαλύφθηκαν 40 μούμιες και θα «μεταφερθούν» στους εσωτερικούς θαλάμους μιας ανασκαφής.

«Αυτό είναι το Discovery στην καλύτερη του μορφή, καθώς επιδιώκουμε να αποκαλύψουμε την ιστορία που έχει ταφεί στην άμμο της Αιγύπτου για χιλιετίες», δήλωσε η Nancy Daniels, επικεφαλής του Discovery and Factual. «Είμαι ενθουσιασμένη καθώς ο Τζος Γκέιτς  μας οδηγεί σε μία από τις πιο φιλόδοξες αποστολές του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή