Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη πλειοψηφία (420 ψήφους υπέρ και 110 κατά) η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης για καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου, στη σημερινή συζήτηση που διεξήχθη όπως προβλέπει ο νόμος που πέρασε χθες από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου και δέσμευε την πρωθυπουργό να αναζητήσει την παράταση του άρθρου 50, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Στους 110 βουλευτές που καταψήφισαν την πρόταση της Τερέζα Μέι για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, συμπεριλαμβάνονταν 97 τόρις, και εννέα μέλη του DUP, όπως και τρεις του Εργατικού Κόμματος, υποστηρικτές του Brexit.

Επίσης, πάνω από 100 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία, και σε αυτούς υπολογίζονται μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης (περίπου 12), όπως ο Λίαμ Φοξ, η Άντρεα Λίντσομ, ο Τζέφρι Κοξ, και ο Κρις Γκρέιλινγκ.

Η Τερέζα Μέι κέρδισε την ψηφοφορία με την υποστήριξη κυρίως της αντιπολίτευσης, καθώς μόνο το 31% των ψήφων – λιγότερο από το ένα τρίτο – προήλθε από το κόμμα της, που φάνηκε να μοιράζεται στα τρία: το 42% των Τόρις ψήφισαν υπέρ, 30% κατά και οι υπόλοιποι δεν ψήφισαν.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κράτησε σε αυτή την ψηφοφορία το κόμμα του ενωμένο, καθώς μόλις τρεις βουλευτές του αψήφησαν την κομματική εντολή για στήριξη της πρότασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή