Για «σοβαρό πλήγμα» σε όσους επιβάλλουν κυρώσεις στη Β. Κορέα κάνει λόγο ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Για «σοβαρό πλήγμα» σε όσους επιβάλλουν κυρώσεις στη Β. Κορέα κάνει λόγο ο Κιμ Γιονγκ Ουν

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι η χώρα του πρέπει να καταφέρει «σοβαρό πλήγμα» σε όσους της επιβάλλουν κυρώσεις, ενισχύοντας την αυτάρκη οικονομία της, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ, εκφράζοντας τη θέση της κυβέρνησής του μετά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας που διεξήχθη πρόσφατα, σημείωσε πως «πρέπει να καταφέρουμε σοβαρό πλήγμα στις εχθρικές δυνάμεις που έχουν αποφασίσει εσφαλμένα να μας συντρίψουν με κυρώσεις, προωθώντας την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε υψηλό επίπεδο αυτάρκειας που θα καλύπτει τις περιστάσεις και την κατάστασή μας, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τη δική μας τεχνολογία και τους δικούς μας πόρους».

Η Βόρεια Κορέα συγκαλεί συνεδρίαση του κοινοβουλίου της –της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης– σήμερα, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί αργότερα εντός της ημέρας με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή