Τα παιδιά του Κασόγκι διαψεύδουν ότι έχουν λάβει αποζημίωση

Τα παιδιά του Κασόγκι διαψεύδουν ότι έχουν λάβει αποζημίωση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΖΕΝΤΑ. Τα παιδιά του Τζαμάλ Κασόγκι επαίνεσαν χθες τη σαουδαραβική βασιλική οικογένεια για τη γενναιοδωρία της, διαψεύδοντας παράλληλα ότι έχουν λάβει αποζημίωση για τη δολοφονία του πατέρα τους. Στις αρχές Απριλίου, δημοσίευμα της Washigton Post ανέφερε ότι τα τέσσερα ενήλικα παιδιά έχουν λάβει ακίνητα στην Τζέντα, συνολικής αξίας 4 εκατ. δολαρίων και μηνιαία αποζημίωση άνω των 10.000 δολαρίων, ώστε να αποφεύγουν δημόσιες τοποθετήσεις εναντίον του οίκου των Σαούντ.

Ο επικριτικός προς τους Σαούντ 60χρονος αρθρογράφος, Τζαμάλ Κασόγκι, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο εσωτερικό του σαουδαραβικού προξενείου της Κωνσταντινούπολης, από ομάδα 15 εκτελεστών που είχε φθάσει επί τούτου από τη Σαουδική Αραβία την ίδια ημέρα. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες ενδείξεις, η σορός του τεμαχίστηκε και αποτεφρώθηκε σε φούρνο που είχε κατασκευαστεί γι’ αυτόν τον λόγο στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα προξένου. Εκτίμηση της CIA ανέφερε ότι η εντολή για τη δολοφονία δόθηκε απευθείας από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ότι επρόκειτο για πυρήνα που αυτονομήθηκε και έχει παραπέμψει σε δίκη 11 άτομα.

«Ο θεματοφύλακας των δύο ιερών τεμενών, βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και ο πρίγκιπας διάδοχος, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θεωρούνται προστάτες όλων των Σαουδαράβων. Χειρονομίες γενναιοδωρίας και ανθρωπιάς πηγάζουν από την ηθική τους υπεροχή, όχι από την παραδοχή ενοχής ή σκανδάλου», ανέφεραν τα παιδιά του Κασόγκι. «Οι γονείς μας, μας έμαθαν να είμαστε ευγνώμονες για τις καλές πράξεις, όχι να τις αρνούμαστε», έγραψαν. «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται η δίκη και δεν έχει γίνει ούτε γίνεται κάποια συζήτηση για οικονομικό διακανονισμό», προσέθεσαν.

Η διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post και για τις βαριές απώλειες στον συνεχιζόμενο πόλεμο που διεξάγει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη έχουν πλήξει την εικόνα του πρίγκιπα διαδόχου, εξαναγκάζοντας τον 83χρονο βασιλιά να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη διεθνή σκηνή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή