Αίτημα να ανοίξει και πάλι η έρευνα για την υπόθεση βιασμού που κατηγορείται ο Ασάνζ

Αίτημα να ανοίξει και πάλι η έρευνα για την υπόθεση βιασμού που κατηγορείται ο Ασάνζ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δικηγόρος της γυναίκας που κατηγορεί τον Τζούλιαν Ασάνζ για βιασμό στην Σουηδία το 2010 δήλωσε ότι πρόκειται να ζητήσει από την εισαγγελία το άνοιγμα της έρευνας μετά την σύλληψη του ιδρυτή της WikiLeaks στο Λονδίνο.

«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι εισαγγελείς να ανοίξουν και πάλι την σουηδική έρευνα και ο Ασάνζ να παραδοθεί στην Σουηδία και να προσαχθεί στην δικαιοσύη για βιασμό», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μάσι Φριτς στο AFP.

Οταν ο Τζούλιαν Ασάνζ κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την σύλληψή του από την βρετανική αστυνομία, η Σουηδία εγκατέλειψε την δίωξή του τον Μάιο 2017, ελλείψει προόδου της έρευνας μετά την παρέλευση τριών ετών.

Η είδηση της σύλληψής του σήμερα «αποτελεί σοκ για την πελάτισσά μου…όσο το έγκλημα δεν παραγράφεται, εκείνη διατηρεί την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε η Ελίζαμπεθ Μάσι Φριτς.

Η μηνύτρια, που ήταν ηλικίας 30 ετών κατά την τέλεση των πράξεων, υπέβαλε μήνυση στις 20 Αυγούστου 2010 κατά του Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο είχε συναντήσει κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου της WikiLeaks στην Στοκχόλμη λίγες ημέρες νωρίτερα.

Τον κατηγορεί ότι είχε μαζί της σεξουαλική συνεύρεση χωρίς προστασία την ώρα που εκείνη κοιμόταν την νύκτα της 16ης προς την 17η Αυγούστου 2010. Ο Τζούλιαν Ασάνζ υποστήριζε πάντα ότι η σεξουαλική συνεύρεση έγινε κατόπιν συναίνεσης και ότι η ίδια δέχθηκε να μην χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.

Η μήνυση δεύτερης Σουηδής κατά του Ασάνζ για σεξουαλική επίθεση την ίδια εποχή στην Στοκχόλμη έληξε λόγω παραγραφής το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή