Ενημερώθηκε η βρετανική βουλή για την υπόθεση Ασάνζ

Ενημερώθηκε η βρετανική βουλή για την υπόθεση Ασάνζ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έληξε η υπόθεση με τον Ισημερινό σχετικά με την έκδοση του ιδρυτή της Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σαζίντ Τζαβίντ, κατά την ενημέρωση του κοινοβουλίου για την υπόθεση σύλληψής του και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Κίτο να ανακαλέσει το καθεστώς ασύλου προς τον Ασάνζ αντανακλά τη βελτίωση των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με τον Ισημερινό, υπό την κυβέρνηση του προέδρου Λένιν Μορένο.

Όπως είπε ο κ.Ασάνζ ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για την σχετική απόφαση και ότι τόσο η βρετανική κυβέρνηση όσο και του Ισημερινού ανησυχούν πολύ για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο κ. Ασάνζ θα έχει τώρα την ευκαιρία να αμφισβητήσει τις κατηγορίες εναντίον του στο δικαστήριο, το οποίο θα εξετάσει οποιοδήποτε αίτημα για την έκδοσή του. Είναι σωστό που εφαρμόζουμε την δικαστική οδό δίκαια και διεκδικούμε με σεβασμό την ισότητα ενώπιον του νόμου» είπε.

Η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών, Ντάιαν Άμποτ, απαντώντας στη δήλωση του Σαζίντ Τζαβίντ, υποστήριξε ότι «ο μόνος λόγος που συζητάμε την υπόθεση σήμερα έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με τις διαρροές του Τζούλιαν Ασάνζ και της Wikileaks. Είναι αυτές οι διαρροές για τους παράνομους πολέμους, τις μαζικές δολοφονίες, τις δολοφονίες πολιτών, τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο που οδήγησαν τον Τζούλιαν Ασάνζ στο στόχαστρο της αμερικανικής διοίκησης.

Και για αυτό το λόγο εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για άλλη μία φορά κατά του κ. Ασάνζ».

Μετά την παρέμβαση της Ντάιαν Άμποτ, ο υπουργός εσωτερικών απάντησε ότι ο μόνος λόγος που συνελήφθη ο κ. Ασάνζ είναι επειδή δεν παραδόθηκε στο βρετανικό δικαστήριο. «Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία υπό τον βρετανικό νόμο και δεν υπάρχει κανείς σε αυτή τη χώρα που είναι πάνω από το νόμο» είπε και πρόσθεσε ότι τα σχόλια της ομολόγου του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι κάτι που θα έπρεπε να ανησυχεί κάθε Βρετανό πολίτη, εάν κάποτε γίνει υπουργός εσωτερικών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή