Βρετανία: Την ίδρυση του «Κόμματος Brexit» ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ

Βρετανία: Την ίδρυση του «Κόμματος Brexit» ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού ανακοίνωσε ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και ένας εκ των επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, κάνοντας λόγο για μία «δημοκρατική επανάσταση» στα βρετανικά πολιτικά τεκταινόμενα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κόβεντρι, ο Βρετανός πολιτικός γνωστοποίησε την ίδρυση του «Κόμματος Brexit», το οποίο, όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιήσει τα «πρώτα του βήματα» στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, ενώ πρώτος του στόχος θα είναι η «αλλαγή» της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

Εντούτοις, το πρώην ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του απέρριψε το νέο κόμμα του πρώην ηγέτη του, σημειώνοντας ότι πρόκειται απλώς για ένα «μέσο» για την εκ νέου προσωπική ανάδειξη του Φάρατζ στην πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στη σκιά των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με το Brexit.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Φάρατζ τόνισε ότι το νέο κόμμα του διαθέτει μία «εντυπωσιακή λίστα» με 70 υποψηφίους, και πρόσθεσε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει 750.000 λίρες σε διάστημα μόλις δέκα ημερών, το οποίο προήλθε από δωρεές των 500 ευρώ.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Βρετανός πολιτικός ανέφερε ότι το νέο κόμμα του δεν διαφέρει με το UKIP από άποψη πολιτικής, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί διαφέρουν έντονα όσον αφορά τη στελέχωση τους.

«Το UKIP προσπάθησε να φέρει αρκετές καλές προσωπικότητες στους κόλπους του, όμως δυστυχώς επέλεξε να αφήσει την ακροδεξιά να εισχωρήσει και να πάρει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όνομα του να αμαυρωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, υποσχέθηκε ότι το «Κόμμα Brexit» θα είναι «βαθιά αδιάλλακτο με κάθε μορφής μισαλλοδοξία», τονίζοντας ότι θα εκπροσωπεί ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών δυνάμεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή