Κίνα: Οι νέοι στην επαρχία για τη νέα Πολιτιστική Επανάσταση του Σι

Κίνα: Οι νέοι στην επαρχία για τη νέα Πολιτιστική Επανάσταση του Σι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Εκατομμύρια «εθελοντές» νεαρής ηλικίας σχεδιάζει να στείλει η κινεζική κυβέρνηση σε αγροτικές περιοχές, δημιουργώντας φόβους για αναβίωση της πολιτικής της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο Τσετούνγκ. Η Οργάνωση Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος σχεδιάζει να στείλει 10 εκατομμύρια νέους σε αγροτικές περιοχές έως το 2022 για να «ενισχύσει τις δεξιότητές τους, να διασπείρει τον πολιτισμό και να προωθήσει τις επιστήμες και την τεχνολογία», σύμφωνα με έγγραφο του κόμματος.

Στόχος των κομματικών οργάνων είναι να μεταφέρουν τις γνώσεις αυτές σε πολίτες, οι οποίοι θα αναζητούσαν διέξοδο για τη δημιουργικότητά τους σε μεγάλες πόλεις. «Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις επιστήμες και την τεχνολογία για να βοηθήσουν την επαρχία να εκσυγχρονίσει τα παραδοσιακά αναπτυξιακά πρότυπά της», είπε ο Ζανγκ Λινμπίν, στέλεχος τοπικής κοινότητας της επαρχίας Χουνάν, μιλώντας σε κρατική εφημερίδα. Οι νέοι, στην πλειονότητά τους φοιτητές, θα κληθούν να διαμείνουν στην ύπαιθρο για τις θερινές τους διακοπές, ενώ πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί σε ιστορικές πρώην βάσεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, σε ζώνες μεγάλης φτώχειας και περιοχές εθνικών μειονοτήτων. Οι σχέσεις μεταξύ της πλειονότητας των Κινέζων, που ανήκουν στην εθνότητα των Χαν, και των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, όπως είναι οι Θιβετιανοί και οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι, είναι ενίοτε τεταμένες.

Διστακτικοί εμφανίζονταν πολλοί νέοι Κινέζοι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Πολλοί μνημόνευαν το χάος της Πολιτιστικής Επανάστασης του 1966-76, όταν ο Μάο έστειλε εκατομμύρια «νέους διανοούμενους» να ζήσουν σε πρωτόγονες συνθήκες στην κινεζική επαρχία, ενώ τα πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά για μία δεκαετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή