Αλβανία: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς – Ζητούν την παραίτηση Ράμα (φωτογραφίες)

Αλβανία: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς – Ζητούν την παραίτηση Ράμα (φωτογραφίες)

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου στα Τίρανα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Εντι Ράμα ζητώντας τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών. 

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από ολόκληρη τη χώρα εμφανίστηκαν στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας με αρκετούς από αυτούς να ρίχνουν φωτοβολίδες στους αστυνομικούς.

Δεκάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην κύρια είσοδο ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν βίαια να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, όπως έγινε γνωστό από την αλβανική κυβέρνηση τραυματίστηκαν αστυνομικοί. Επίσης, τουλάχιστον 15 διαδηλωτές αντιμετώπισαν προβλήματα αφού εισέπνευσαν δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία εναντίον τους, γνωστοποίησε το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο απηύθυνε κάλεσμα για την κινητοποίηση μαζί με το κόμμα MSI.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 5 τραυματίες αστυνομικούς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Όλοι τους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με μια πηγή από την αστυνομία.

Η διαδήλωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε τεταμένο κλίμα, όπως μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Ράμα, παραιτήσου!», «Διεφθαρμένη Κυβέρνηση!» φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές.

Από την πλευρά του, ο Έντι Ράμα καταδίκασε τις βίαιες ταραχές και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει «τον δρόμο της αυτοκαταστροφής».

Σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των διαδηλωτών, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά ζήτησε τη διενέργεια «πρόωρων εκλογών», τη συγκρότηση «μιας μεταβατικής κυβέρνησης», όπως και την «αποχώρηση της κυβέρνησης Ράμα».

«Σας καλώ στην αντίσταση και την εξέγερση για την ανατροπή Ράμα!» φώναξε στο πλήθος.

 

Αλβανία: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς – Ζητούν την παραίτηση Ράμα (φωτογραφίες)-1
Αλβανία: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς – Ζητούν την παραίτηση Ράμα (φωτογραφίες)-2
Αλβανία: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς – Ζητούν την παραίτηση Ράμα (φωτογραφίες)-3
Αλβανία: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς – Ζητούν την παραίτηση Ράμα (φωτογραφίες)-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή