Μόνος του στο προεκλογικό ντιμπέιτ ο Ποροσένκο ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του

Μόνος του στο προεκλογικό ντιμπέιτ ο Ποροσένκο ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μην υπήρξε τελικά «μονομαχία», όμως το βήμα υπήρχε και για τους δύο υποψηφίους: ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο μίλησε τελικά σήμερα μόνος του ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του σε στάδιο του Κιέβου, όπου υποτίθεται θα διασταύρωνε τα ξίφη του με τον αντίπαλό του στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο, τον ηθοποιό Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το σκηνικό είχε στηθεί με δύο πόντιουμ, όπου αναγραφόταν το όνομα του κάθε υποψηφίου, ενόψει της προγραμματισμένης τηλεμαχίας στο κέντρο Τύπου του ολυμπιακού σταδίου του Κιέβου, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μόνος του στο προεκλογικό ντιμπέιτ ο Ποροσένκο ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του-1

Στο εξωτερικό, χιλιάδες υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου φώναζαν το όνομά του και καλούσαν τον Ζελένσκι να προσέλθει για να συζητήσουν. Μάταια.

Ο Πέτρο Ποροσένκο, ηλικίας 53 ετών, κατηγόρησε τον αντίπαλό του ηλικίας 41 ετών, ότι προσπαθεί να αποφύγει τα δύσκολα.

Μόνος του στο προεκλογικό ντιμπέιτ ο Ποροσένκο ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του-2

Επιβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί τη «βούληση του ουκρανικού λαού» στην περίπτωση νίκης του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την επόμενη Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου του Ζελένσκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine, υποστήριξε ότι δεν είχε επιβεβαιωθεί η παρουσία του ηθοποιού σήμερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ντιμπέιτ πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή στο ίδιο στάδιο.

Μόνος του στο προεκλογικό ντιμπέιτ ο Ποροσένκο ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του-3

Ο Ζελένσκι, που ενσαρκώνει έναν πρόεδρο στην τηλεοπτική σειρά που πρωταγωνιστεί, εμφανίζεται να εξασφαλίζει το 61% των ψήφων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, έναντι 24% του αντιπάλου του.

«Δεν μου αρέσει καθόλου το γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία μοιάζει με ταινία του βωβού κινηματογράφου» είπε με σκωπτική διάθεση ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους, κοιτώντας προς το άδειο βήμα του Ζελένσκι.

«Πρέπει να το πω: το μέλλον της Ουκρανίας κινδυνεύει» υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του, διάρκειας μίας ώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή