Γερμανία: Η διάδοχος της Μέρκελ είναι η πιο δημοφιλής πολιτικός για να αναλάβει την καγκελαρία

Γερμανία: Η διάδοχος της Μέρκελ είναι η πιο δημοφιλής πολιτικός για να αναλάβει την καγκελαρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ, η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ, είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής πολιτικός για τη θέση της νέας Καγκελαρίου της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Περίπου το 28% των Γερμανών θα επέλεγαν την Κραμπ-Κάρενμπάουερ, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), αν γινόταν άμεση ψηφοφορία για την εκλογή του επόμενου καγκελάριου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα RTL/n-tv.

Ακολουθεί ο νυν υπουργός Οικονομικών Όλαφ Στολτς των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 24%.

Η δημοτικότητα του Στολτς αποτελεί δίλημμα για το SPD, καθώς η πρόεδρός του, η Αντρέα Νάλες, εμφανίζεται λιγότερο δημοφιλής συγκεντρώνοντας μόλις το 9% των προτιμήσεων.

Μεταξύ των δύο πολιτικών του SPD βρίσκεται ο νέος επικεφαλής των Πράσινων, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, με 20%.

Ο Μάνφρεντ Γκίλνερ, του ινστιτούτου Forsa που διενέργησε τη δημοσκόπηση, επεσήμανε ότι οι Πράσινοι ίσως έχουν την ευκαιρία να ηγηθούν μιας κυβέρνησης συνασπισμού για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ιστορία της Γερμανίας.

Αν πραγματοποιούνταν τώρα βουλευτικές εκλογές, το CDU θα συγκέντρωνε το 29% των ψήφων, οι Πράσινοι το 19% και το SPD 16%. Ακολουθούν το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 12%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 10% και το Die Linke 8%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή