Ουκρανία: «Χτύπημα κάτω από τη ζώνη» από Ποροσένκο

Ουκρανία: «Χτύπημα κάτω από τη ζώνη» από Ποροσένκο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΕΒΟ. Ντιμπέιτ χωρίς αντίπαλο διεξήγαγε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, καθώς ο αντίπαλός του Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν προσήλθε στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας για να αντιπαρατεθεί μαζί του ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Παρότι ο Ζελένσκι είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή ότι δεν σκόπευε να παραστεί στο ντιμπέιτ εξαιτίας διαφωνίας του με τον χρόνο διεξαγωγής του, ο πρόεδρος Ποροσένκο εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να στήσει άδειο αναλόγιο με το όνομα του αντιπάλου του στη σκηνή του σταδίου. Ο Ζελένσκι επιθυμούσε το ντιμπέιτ να διεξαχθεί την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Η ομιλία Ποροσένκο μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση, με τον πρόεδρο να χαρακτηρίζει τον αντίπαλό του «εικονικό υποψήφιο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση, ο πρόεδρος Ποροσένκο υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να εμπιστευθούν το μέλλον της χώρας εν καιρώ πολέμου στα χέρια ενός άπειρου κωμικού. «Δεν μου αρέσει όταν, αντί να παρακολουθήσουμε μια συζήτηση, βρισκόμαστε απέναντι σε έναν εικονικό υποψήφιο, που θέλει να μας πείσει με βίντεο. Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι αντάξια της ουκρανικής δημοκρατίας», είπε ο 53χρονος Ποροσένκο, αναφερόμενος στον 41χρονο Ζελένσκι. Ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι είναι επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων και ότι ο θώκος του δεν είναι μόνο τελετουργικός, λέγοντας ότι ο Ζελένσκι αντιμετωπίζει την προεδρία ως «σενάριο κινηματογραφικής ταινίας».

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Ποροσένκο είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στάδιο, κραδαίνοντας ουκρανικές σημαίες. Οι σφυγμομετρήσεις, όμως, συνεχίζουν να εμφανίζουν τον Ζελένσκι να προηγείται με σημαντική διαφορά από τον Ποροσένκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή