Υπό πίεση για τα φορολογικά ο Λευκός Οίκος

Υπό πίεση για τα φορολογικά ο Λευκός Οίκος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύεται η πίεση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών, καθώς δύο εκ των ισχυρότερων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών έπραξαν το ίδιο, χωρίς καν να τους ζητηθεί.

Ο πρώην βουλευτής Τέξας Μπέτο Ο’ Ρουρκ, από τους ανερχόμενους αστέρες των Δημοκρατικών, έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του από το 2008 και μετά, οι οποίες πιστοποιούν ότι, μαζί με τη σύζυγό του, είχε εισοδήματα της τάξης των 330.000 δολαρίων ετησίως. Προηγουμένως, ο Μπέρνι Σάντερς, ένας από τους πιο ισχυρούς διεκδικητές του χρίσματος, όπως και άλλα προβεβλημένα στελέχη των Δημοκρατικών, είχε αποκαλύψει τα φορολογικά του στοιχεία.

Οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τις επιτροπές της, έχουν ζητήσει από τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ να δημοσιοποιήσουν τις δηλώσεις του Τραμπ από το 2013 και μετά, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το θέμα είναι πιθανόν να οδηγηθεί στα δικαστήρια και να μείνει εκκρεμές διαρκούσης της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρική αναμέτρηση του 2020.

Στο μεταξύ, ο πρώην κυβερνήτης Μασαχουσέτης Μπιλ Γουέλντ έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικανός πολιτικός ο οποίος θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος εναντίον του Τραμπ. Η εθνική επιτροπή του κόμματος, όπως και σημαίνοντες χρηματοδότες του, έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Τραμπ και η υποψηφιότητα Γουέλντ δεν θεωρείται σοβαρή απειλή. Ωστόσο, άλλα στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως ο πρώην κυβερνήτης Οχάιο Τζον Κέισιτς, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να θέσουν υποψηφιότητα.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή