Παναγία των Παρισίων: Σενάρια για βραχυκύκλωμα επικαλείται η «Le Parisien»

Παναγία των Παρισίων: Σενάρια για βραχυκύκλωμα επικαλείται η «Le Parisien»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 48 ώρες μετά την πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος του ιστορικού καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο σύμφωνα με τη γαλλική «Le Parisien», εστιάζουν περισσότερο το ενδιαφέρον τους στην πιθανότητα η φωτιά να ξέσπασε από κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα η κάποιο βραχυκύκλωμα.

Χθες, ο εισαγγελέας του Παρισιού απέκλεισε το ενδεχόμενο η καταστροφική πυρκαγιά να προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια η τρομοκρατική επίθεση, καταλήγοντας ότι η υπόθεση εξετάζεται ως ατύχημα.

Η «Le Parisien» επικαλείται πηγή κοντά στις αρχές που διεξάγουν τις έρευνες η οποία μετέφερε ότι «θα μπορούσε να έχει γίνει ένα βραχυκύκλωμα».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο το βραχυκύκλωμα να προήλθε από τα ανυψωτικά μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί για τις εργασίες συντήρησης του μνημείου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εκεί προκειμένου οι εργάτες να φτάνουν στην κορυφή του βέλους, το οποίο και κατέρρευσε από την πυρκαγιά.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης, συνολικού κόστους 12 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή