Ακτιβιστής κόλλησε τα χέρια του στην πόρτα ενός συρμού τρένου στο Λονδίνο (φωτογραφίες)

Ακτιβιστής κόλλησε τα χέρια του στην πόρτα ενός συρμού τρένου στο Λονδίνο (φωτογραφίες)

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή σκαρφάλωσαν στην οροφή ενός τρένου DLR (Docklands Light Railway) στον σταθμό του Canary Wharf, στα Ντόκλαντς του Λονδίνου, καθώς σήμερα είναι η τρίτη ημέρα των κινητοποιήσεών τους με στόχο να ασκήσουν πίεση στους πολιτικούς να λάβουν ριζικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ένας άνδρας ντυμένος με μαύρο κοστούμι και μια γυναίκα που φορούσε μαύρο παλτό στέκονταν πάνω την οροφή του σταματημένου τρένου στον σταθμό κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Κλιματική Έκτακτη Ανάγκη. Δράση Τώρα».

Ένας άλλος ακτιβιστής κόλλησε τα χέρια του στην πόρτα ενός συρμού του DLR.

Χθες και σήμερα οι διαδηλωτές μπλόκαραν ορισμένους από τους πιο σημαντικούς κόμβους του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας περιλαμβανομένων των Oxford Circus και Marble Arch.

Οι διαδηλώσεις υπό την βρετανική οργάνωση για το κλίμα Extinction Rebellion προκάλεσαν χθες παράλυση σε τμήματα του κεντρικού Λονδίνου.

Η Extinction Rebellion, η οποία στις αρχές του μήνα έγινε πρωτοσέλιδο με μια ημίγυμνη διαδήλωσή της στο κοινοβούλιο, ζητεί από την κυβέρνηση να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Το κίνημα αυτό γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά έγινε διεθνές. Χθες προανήγγειλε μια εβδομάδα διαδηλώσεων.

Ακτιβιστής κόλλησε τα χέρια του στην πόρτα ενός συρμού τρένου στο Λονδίνο (φωτογραφίες)-1

«Ανησυχώ υπερβολικά για τα σχέδια που έχουν κάποιοι διαδηλωτές να προκαλέσουν προβλήματα στο μετρό του Λονδίνου. Είναι απολύτως καίριας σημασίας να χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις δημόσιες μεταφορές αλλά και να κυκλοφορούν πεζή ή με ποδήλατο αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κλιματική έκτακτη ανάγκη», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Kαν.

Η αστυνομία προχώρησε μέσα σε δύο ημέρες σε προσαγωγές 290 ανθρώπων και ανακοίνωσε ότι αναμένει πως οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Χθες οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές στην περιοχή Oxford Circus και κάποιοι ακτιβιστές είχαν στριμωχτεί κάτω από μια ροζ βάρκα που πάνω της είχαν γράψει το σλόγκαν «Πείτε την Αλήθεια».

Ακτιβιστής κόλλησε τα χέρια του στην πόρτα ενός συρμού τρένου στο Λονδίνο (φωτογραφίες)-2

«Προς το παρόν οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις δημόσιες μεταφορές, τις τοπικές επιχειρήσεις και στους κατοίκους του Λονδίνου που θέλουν να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές», δήλωσε χθες ο επιθεωρητής της αστυνομίας Κόλιν Γουίνγκροουβ.

Οι διαδηλωτές κλήθηκαν να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις τους στην περιοχή Marble Arch και η αστυνομία λαμβάνει μέτρα κατά των ακτιβιστών που διαδηλώνουν σε άλλες περιοχές.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή