Βραχυκύκλωμα δείχνουν ως αιτία της φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων οι πρώτες ενδείξεις

Βραχυκύκλωμα δείχνουν ως αιτία της φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων οι πρώτες ενδείξεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης είναι πιθανότατα η αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων, που ξέσπασε στις 15 Απριλίου και προκάλεσε την κατάρρευση της οροφής και του εμβληματικού κωδωνοστάσιου του ιστορικού Καθεδρικού ναού του 13ου αιώνα.

Την είδηση μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τις δηλώσεις γάλλου αξιωματούχου, ο οποίος είπε πως οι ερευνητές αποδίδουν την αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Νοτρ Νταμ σε βραχυκύκλωμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο – που μίλησε ανώνυμα στο Associated Press για τη διεξαγόμενη έρευνα – οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα το πράσινο φως για να μπουν και να εργαστούν στο εσωτερικού του ναού, για λόγους ασφαλείας. 

Επίσης, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού, μία  προκαταρκτική έρευνα που έγινε  στο σημείο της καταστροφής  την Τρίτη, την επόμενη της πυρκαγιάς,  δεν βρήκε άμεσες ενδείξεις εμπρησμού.

Εν τω μεταξύ, εικόνες από κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο βόρειο κωδωνοστάσιο και βρίσκεται τώρα στα χέρια των ερευνητών, δείχνουν πως ο πρώτος καπνός βγαίνει από τη βάση του Βέλους, δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μαρκ Εσκεναζί, εκπρόσωπος της Europe Echafaudage –  μα από τις πέντε εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του ύψους 90 μέτρων βέλους της Νοτρ-Νταμ το οποίο κατέρρευσε κατά την πυρκαγιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή