Πέφτουν οι τόνοι από Ερντογάν – αντιπολίτευση

Πέφτουν οι τόνοι από Ερντογάν – αντιπολίτευση

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι ώρα να αφήσουμε πίσω μας τις εκλογές και να εστιάσουμε στην πραγματική μας ατζέντα, ιδιαίτερα στην οικονομία και στην ασφάλεια. Ας αφήσουμε να κρυώσουν τα πυρωμένα σίδερα, ας δώσουμε τα χέρια και ας δυναμώσουμε την ενότητα και την αίσθηση του συνανήκειν». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια χθεσινής ομιλίας του από το βήμα διάσκεψης που διοργάνωσε ομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων, στην Αγκυρα.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου είχε αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Κωνσταντινούπολης, τερματίζοντας 25 χρόνια κυριαρχίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και των ισλαμιστών προκατόχων του στη μεγαλούπολη. Χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ότι το κόμμα του έχει ζητήσει ακύρωση του αποτελέσματος και διεξαγωγή νέων εκλογών, κάνοντας λόγο για περιστατικά νοθείας, προσέθεσε όμως ότι, όποια κι αν είναι η απόφαση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί και θα αφήσει την πολιτική διαμάχη πίσω της. Απευθυνόμενος τόσο στον τουρκικό λαό όσο και στους ξένους επενδυτές, σημείωσε ότι η Τουρκία έχει μπροστά της 4,5 χρόνια χωρίς καμία εκλογική αναμέτρηση και κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και την προώθηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Σε παραπλήσιους τόνους κινήθηκε και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ικανοποιημένος από τη νίκη του κόμματός του CHP στις περισσότερες μεγάλες πόλεις κατά τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, δήλωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να αφήσει γρήγορα πίσω της αυτή την πολιτική αντιπαράθεση» για να αντιμετωπισθούν τα πιεστικά οικονομικά προβλήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή