Polo από πλαστικά μπουκάλια με υπογραφή

Polo από πλαστικά μπουκάλια με υπογραφή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λοιπόν, Γη ήρθε η ώρα να συναντήσεις το μπλουζάκι πόλο. Η Polo Ralph Lauren παρουσίασε χθες το εικονικό της μπλουζάκι, μόνο που το συγκεκριμένο είχε μία ιδιομορφία: ήταν κατασκευασμένο ολοκληρωτικά από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και βαμμένο με μία διαδικασία, η οποία δεν χρησιμοποιεί καθόλου νερό.

Ο Ντέιβιντ Λόρεν, ο νεότερος γιος του ιδρυτή του οίκου και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος καινοτομίας, δήλωσε στο Associated Press, πριν από την ανακοίνωση, ότι το νέο προϊόν αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής επίτευξης περιβαλλοντικών στόχων, σε ολόκληρη την κατασκευαστική διαδικασία.

«Κάθε ημέρα μαθαίνουμε τι γίνεται με την κλιματική αλλαγή, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, και τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες μας πιστεύουν ότι έφτασε η στιγμή να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας και να κάνουμε την αλλαγή», τόνισε ο Ντέιβιντ Λόρεν. Βέβαια, το Polo δεν είναι το πρώτο μπλουζάκι του είδους. Μικρότερες κατασκευάστριες εταιρείες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά. Ανακοινώνοντας την έλευση του Earth Polo, η Ralph Lauren δεσμεύθηκε να αφαιρέσει τουλάχιστον 170 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια από τις χωματερές και τους ωκεανούς μέχρι το 2025. Τα μπλουζάκια κατασκευάζονται στην Ταϊβάν, όπου και συλλέγονται οι πλαστικές φιάλες. Για κάθε μπλουζάκι χρησιμοποιούνται περίπου δώδεκα μπουκάλια.

Τα μπλουζάκια κατασκευάζονται με τη συνεργασία της First Mile, ενός οργανισμού που συγκεντρώνει μπουκάλια προκειμένου να τα μετατρέψει σε κλωστή και τελικά σε ύφασμα. Οι νέου τύπου ίνες θα χρησιμοποιηθούν και για αθλητικά ρούχα που υφαίνονται με πολυΐνες και τα οποία είναι δημοφιλή χάρη στην ικανότητά τους να κρατούν μακριά την υγρασία.

Το Earth Polo άρχισε να πωλείται χθες Πέμπτη, πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, τη Δευτέρα, τόσο από το RalphLauren.com όσο και από καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει διαθέσιμο τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες σε πράσινο, λευκό, μπλε και πιο απαλό γαλάζιο, ενώ δεν είναι ακριβότερο από τα υπόλοιπα μπλουζάκια του οίκου.

Μεταξύ των άλλων περιβαλλοντικών στόχων του οίκου είναι η χρήση 100% βιώσιμου βάμβακος και η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας μέχρι το 2025.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή