ΗΠΑ: Ενοπλη ακροδεξιά ομάδα «συλλαμβάνει» μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό (Βίντεο)

ΗΠΑ: Ενοπλη ακροδεξιά ομάδα «συλλαμβάνει» μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό (Βίντεο)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα βίντεο που δείχνει μία ομάδα ενόπλων ακροδεξιών να εμποδίζει την είσοδο περίπου 300 μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Στο βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε αρχικά στο Facebook, μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «Ενωμένοι Συνταγματικοί Πατριώτες» (United Constitutional Patriots), μερικά εκ των οποίων έχουν τα όπλα τους προτεταμένα, φαίνονται να στέκονται πάνω από τους μετανάστες, τους οποίους έχουν αναγκάσει να καθίσουν στο έδαφος, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Μάλιστα, το βίντεο αυτό δεν είναι μοναδικό, καθώς μέλη της ομάδας έχουν δημοσιοποιήσει κι άλλα στιγμιότυπα από την «αστυνομική» τους δράση.

Η δράση της οργάνωσης, η οποία στηρίζει την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την ανέγερση τείχους στα σύνορα των δύο χωρών, καταγγέλθηκε με δριμύτητα από διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και από κρατικούς αξιωματούχους της πολιτείας του Νέου Μεξικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης, ο οποίος μίλησε στους New York Times για το περιστατικό, τα μέλη της ομάδας κατασκηνώνουν στην περιοχή τους τελευταίους δύο μήνες, έχοντας σκοπό να παραμείνουν μέχρι να ξεκινήσει η οικοδόμηση του αμφιλεγόμενου τείχους.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε την πράξη της οργάνωσης «πολιτική σύλληψη», υπογραμμίζοντας ότι τα μέλη τους κρατούν τους «συλληφθέντες» μέχρι την άφιξη της συνοριοφυλακής, η οποία, βάσει των λεγομένων του, δεν τους έχει ζητήσει ποτέ να σταματήσουν τη δράση τους.

Ωστόσο, η αμερικανική υπηρεσία Προστασίας των Συνόρων (US Customs and Border Protection) έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι κάθετα αντίθετη με πράξεις αντιποίησης αρχής από πολίτες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή