Σρι Λάνκα: Τρία παιδιά θρηνεί Δανός μεγιστάνας

Σρι Λάνκα: Τρία παιδιά θρηνεί Δανός μεγιστάνας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΛΟΜΠΟ. Ανάμεσα στις μικρές ανθρώπινες τραγωδίες που κρύβονται πίσω από τον αριθμό των θυμάτων στη Σρι Λάνκα ίσως η πιο συνταρακτική είναι αυτή των τριών από τα τέσσερα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Αντερς Χολς Πόβλσεν, βασικότερου μετόχου της Asos, που έχασαν τη ζωή τους στις βομβιστικές επιθέσεις. Η οικογένεια του μεγιστάνα επισκεπτόταν τη χώρα για τις διακοπές του Πάσχα. Πριν από μερικές ημέρες, η μία κόρη του Χολς Πόβλσεν ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram όπου φαίνονται τα τρία αδέλφια της μπροστά σε μια πισίνα. Ο Χολς Πόβλσεν είναι ιδιοκτήτης της διεθνούς αλυσίδας ενδυμάτων Bestseller. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος στον κολοσσό ενδυμάτων Asos και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.

«Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα δημοσιεύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Bestseller σε email. «Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας και ως εκ τούτου δεν έχουμε άλλα σχόλια». Το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας επιβεβαίωσε ότι τρεις υπήκοοι της χώρας σκοτώθηκαν. O 46χρονος επιχειρηματίας είναι ο πλουσιότερος άνδρας της Δανίας, με περιουσία ύψους 7,9 δισ. δολάρια, με βάση το Forbes. Αγνωστο παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ ποια από τα παιδιά του έχασαν τη ζωή τους και σε ποια ακριβώς επίθεση. Το 2007, το ζεύγος Πόβλσεν ίδρυσε το Wildland, μια επιχείρηση βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω της οποίας επένδυσε σε σειρά από εκτάσεις. Στην ιστοσελίδα τους οι επιχειρηματίες λένε ότι θέλουν να αποκαταστήσουν τα Χάιλαντς της Σκωτίας «στην υπέροχη προηγούμενη κατάστασή τους και να διορθώσουν το κακό που τους έκανε ο άνθρωπος». Το ζευγάρι έχει αποκαταστήσει μεγάλο αριθμό εκτάσεων και επίσης φιλοδοξεί να προστατεύσει αρχαιολογικά κτίρια που έχει εντοπίσει στις ιδιοκτησίες του. Πρόσφατα αγόρασε μια μεγάλη ορεινή περιοχή στη Ρουμανία για να την προφυλάξει από την υλοτομία, την εκμετάλλευση πρώτων υλών και την αστικοποίηση.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται αρκετοί Αμερικανοί. Επιπλέον, τη ζωή της έχασε η διάσημη τηλεοπτική σεφ της Σρι Λάνκα, Σάνθα Μαγαντούνε, και η κόρη της, που έτρωγαν πρωινό στο πολυτελές ξενοδοχείο Shangri-La στο Κολόμπο, τη στιγμή που εξερράγη η βόμβα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή