Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ βγήκε αλώβητος από το ντιμπέιτ

Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ βγήκε αλώβητος από το ντιμπέιτ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Τη Δευτέρα το βράδυ προβλήθηκε το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές της Ισπανίας, εκθέτοντας τις πολιτικές διαιρέσεις μεταξύ των εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής της χώρας σε πολύπλοκα θέματα όπως το ζήτημα της Καταλωνίας. Η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVE, έφερε αντιμέτωπους τους ηγέτες των τεσσάρων ισχυρότερων κομμάτων της χώρας: του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE), του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), του κεντρώου κινήματος των Ciudadanos και της αριστερής συμμαχίας Unidas Podemos. Από τη λεκτική διαμάχη έλειπε το ακροδεξιό κόμμα Vox, το οποίο παρ’ όλα αυτά ενδέχεται να λάβει περίπου το 10% των ψήφων την Κυριακή σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ φαίνεται να προηγείται με άνεση στις προτιμήσεις των Ισπανών ψηφοφόρων, δίχως ωστόσο να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού άσκησαν έντονη κριτική στη διαχείριση των ζητημάτων της οικονομίας και αυτονομίας της Καταλωνίας, ωστόσο τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως ο Σάντσεθ βγήκε σχετικά αλώβητος από το τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Οι γενικές εκλογές της Κυριακής αποτελούν την τρίτη εθνική εκλογική διαμάχη στην Ισπανία σε λιγότερο από 3,5 χρόνια, και για μία ακόμη φορά η χώρα φαίνεται να προχωρά προς ένα σενάριο στο οποίο οι πολιτικές συμμαχίες θα είναι απαραίτητες για τον σχηματισμό αποτελεσματικής πλειοψηφίας. Το 42% των Ισπανών ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή