Επικρίσεις κατά Μ. Βέμπερ από το κόμμα του για τον αγωγό Nord Stream 2

Επικρίσεις κατά Μ. Βέμπερ από το κόμμα του για τον αγωγό Nord Stream 2

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικρίσεις δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά τη χθεσινή του δήλωση στην πολωνική εφημερίδα "Polska Times" ότι τάσσεται κατά της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας.

«Είμαι εναντίον αυτού του έργου. Δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ. Ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα χρησιμοποιήσω κάθε δυνατό νομικό μέσον για την αποτροπή της Nord Stream 2», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Η θέση αυτή του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι αντίθετη με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία υποστήριξε την κατασκευή του αγωγού (την οποία έχει αναλάβει η ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom), λόγω των οικονομικών ωφελειών που μπορεί να αποφέρει στη Γερμανία.

Ο Γιόακιμ Πφάιλερ, εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) για οικονομικά θέματα στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag) δήλωσε στην Handelsblatt: «Μπορώ μόνο να πω: "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι". Ο αγωγός δημιουργεί μια κατάσταση win-win για ολόκληρη την Ευρώπη. Το σχέδιο αυτό ενισχύει την εξασφάλιση του εφoδιασμού της Eυρώπης σε αέριο, καθώς επίσης και την ανταγωνιστική ικανότητα της εσωτερικής ενεργειακής αγοράς της Ευρώπης».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή