Μεταγωγή του Πολ Μάναφορτ σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα στην Πενσιλβάνια

Μεταγωγή του Πολ Μάναφορτ σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα στην Πενσιλβάνια

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ μετήχθη σε ομοσπονδιακή φυλακή, μεταδίδει το ABC News επικαλούμενο την αρμόδια υπηρεσία (Federal Bureau of Prisons).

Ο ίδιος εκτίει τώρα ποινή φυλάκισης 81 μηνών σε σωφρονιστικό κατάστημα (United States Penitentiary Canaan) που βρίσκεται έξω από το Σκράντον στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας.

Ο Μάναφορτ αναμένεται ότι θα αποφυλακιστεί τα Χριστούγεννα του 2024.

Το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο εκτίει σήμερα την ποινή του ο Μάναφορτ, είναι σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση των φυλακών, μία φυλακή υψίστης ασφαλείας η οποία γειτνιάζει με μία εγκατάσταση φυλακών, που ακολουθεί ένα πιο χαλαρό πρωτόκολλο ασφάλειας.

Δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια από τις δύο εγκαταστάσεις του ίδιου συγκροτήματος των φυλακών βρίσκεται ο Μάναφορτ, ενώ ένας εκπρόσωπος των φυλακών, αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας, δεν σχολίασε τίποτα σχετικό με την φυλακή του Μάναφορτ, εκτός της μεταγωγής του στις εγκαταστάσεις.

Ο ίδιος εκπρόσωπος των φυλακών δήλωσε ότι η μεταγωγή του Μάναφορτ στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα παραμείνει στις ίδιες φυλακές για το σύνολο της ποινής φυλάκισής του.

Οι δικηγόροι του Μάναφορτ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Στη διάρκεια της ακρόασης για την επιβολής της ποινής του, που έγινε στην Βιρτζίνια, οι δικηγόροι του Μάναφορτ είχαν ζητήσει την μεταγωγή του σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα (Cumberland) που βρίσκεται στο Μέριλαντ και είναι φυλακή με πιο χαλαρό επίπεδο ασφάλειας.

Από την πλευρά του, το δικαστήριο που χειρίστηκε την υπόθεση είχε συμφωνήσει με την πρόταση αυτή των συνηγόρων του Μάναφορτ, χαρακτηρίζοντάς την ως “συμβατή με τις ανάγκες ασφάλειας του ιδίου.”

Η ποινή στον Μάναφορτ του επιβλήθηκε από δύο διαφορετικούς ομοσπονδιακούς δικαστές στην Ουάσινγκτον, αλλά και στην Ανατολική Περιφέρεια της Πολιτείας Βιρτζίνια για την διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζονται με την μη δηλωμένη εκπροσώπηση ξένων συμφερόντων στις ΗΠΑ, την τραπεζική και φορολογική απάτη, αλλά και την προσπάθεια χειραγώγησης μαρτύρων.

Ο χρόνος διάπραξης των παραπάνω εγκλημάτων δεν σχετίζεται με την περίοδο κατά την οποία ο ίδιος συνεργάζονταν με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Παρά το γεγονός η επιβολή της ποινής στον Μάναφορτ έγινε τον προηγούμενο μήνα, ο ίδιος είναι έγκλειστος στις φυλακές από τα μέσα Ιουλίου του 2018, μετά την ανάκληση της εγγύησης που είχε καταβάλει από δικαστήριο στην Ουάσινγκτον, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Ο Μάναφορτ κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα σε περιφερειακή φυλακή (Northern Neck) πριν το δικαστήριο της υπόθεσής του στην Βιρτζίνια διατάξει την μεταγωγή σε σωφρονιστικό κατάστημα στην περιοχή της Αλεξανδρίας, στην ίδια αμερικανική πολιτεία.

Στην φυλακή αυτή παρέμεινε μέχρι την καταδίκη του για οκτώ εγκλήματα, με το δικαστήριο να επικαλείται κακοδικία για τα υπόλοιπα δέκα που τον βάραιναν (Αύγουστος 2018). Ο Μάναφορτ έμεινε στην ίδια φυλακή και μετά την παραδοχή της ενοχής του τον περασμένο Σεπτέμβριο, για την διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζονται με την δικαστική υπόθεση που είχε στην Ουάσινγκτον.

Κατά την διαδικασία υπολογισμού της ποινής του, συνυπολογίστηκε ο χρόνος της κράτησης του στις φυλακές κι έτσι η αρχική ποινή που επιβλήθηκε στον Μάναφορτ μειώθηκε από 90 μήνες σε 81 μήνες.

Πηγή: ABC NEWS, AΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή