Βρετανοί βουλευτές κατά επίσκεψης Τραμπ

Βρετανοί βουλευτές κατά επίσκεψης Τραμπ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τριήμερη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, επικυρώνοντας την 3η Ιουνίου ως την ημέρα της άφιξης. Στόχος του ταξιδιού είναι ο εορτασμός 75 χρόνων από την ημέρα της απόβασης στη Νορμανδία, καθώς και η διεξαγωγή συζητήσεων με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο κρατών σε ζητήματα εμπορίου και ασφάλειας.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως το επερχόμενο ταξίδι θα επιβεβαιώσει την «ξεχωριστή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου», ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσκεψη ως «τρομερή ευκαιρία» για τη χώρα. Ωστόσο, η ανακοίνωση του παλατιού δεν είχε την αντίστοιχη υποδοχή από όλο το πολιτικό φάσμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών, Εμιλι Θόρνμπερι, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την επίσκεψη δηλώνοντας: «Η Τερέζα Μέι θέλει να τιμήσει τον Αμερικανό πρόεδρο την ίδια ημέρα που εκείνος απειλεί να ασκήσει βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ κατά της χρήσης του βιασμού ως όπλου πολέμου». Περισσότερα από 50 μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου έχουν υπογράψει μια καμπάνια που παροτρύνει την κυβέρνηση να μην υποδεχθεί τον Τραμπ, ενώ το Κρατικό Επιτελείο Επικοινωνιών κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο πως έκανε μια «εντελώς γελοία» δήλωση, αναφερόμενο στον υπαινιγμό του πως οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου κατασκόπευαν την εκλογική εκστρατεία του.

Παράλληλα, στην αντίπερα όχθη του πολιτικού σκηνικού των ΗΠΑ, ο τέως αντιπρόεδρος του επιτελείου Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματος των Δημοκρατικών. Ακόμη και πριν από την επίσημη ανακοίνωση, ο Μπάιντεν εμφανίζεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις των Δημοκρατικών και ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή