Γκαλά για τους 100 του περιοδικού ΤΙΜΕ

Γκαλά για τους 100 του περιοδικού ΤΙΜΕ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε, χθες, η γιορτή του περιοδικού TIME με αφορμή την ανάδειξη των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Στην ομιλία του, ο δημοφιλής Αμερικανός κωμικός Χασάν Μινάζ απηύθυνε έκκληση στον γαμπρό του προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ να εκμεταλλευθεί τη στενή του σχέση με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για να εξασφαλίσει την αποφυλάκιση της ακτιβίστριας υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών Λουτζαΐν αλ Χατλούλ, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο TIME 100 του περιοδικού.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το περιοδικό επέλεξε να τιμήσει τις γυναίκες, αναδεικνύοντας 48 από αυτές στον παραπάνω κατάλογο, από 45 το 2018. Πρώτη στην κατηγορία των ηγετών βρισκόταν η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, ξεπερνώντας στην κατάταξη τον πρόεδρο Τραμπ. Από την κατηγορία των πολιτικών προσώπων δεν θα μπορούσε να λείπει η νέα Δημοκρατική βουλευτής Αλεξάντρια Οκάζιο – Κορτέζ, που έχει αναδειχθεί σε «αγαπημένο παιδί» των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, παρά τις προωθημένες προοδευτικές της θέσεις.

Μεταξύ των γυναικών, που κατέκτησαν θέσεις στον κατάλογο βρίσκονται οι Τέιλορ Σουίφτ, η Αριάνα Γκράντε, η Λέιντι Γκάγκα, η Μισέλ Ομπάμα, η Μπρι Λάρσον, η Κρίσι Τάιγκεν και η Τζέιν Γκούνταλ. Αίσθηση προκάλεσε στο κοινό η παρουσίαση της Κριστίν Μπλέιζι-Φορντ, από την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. Μίλησε για την Μπλέιζι-Φορντ, η οποία ήταν αυτή που κατέθεσε ενόρκως κατά του διορισμού του ανώτατου δικαστή Μπρετ Κάβανο, αποκαλύπτοντας ότι ο Κάβανο είχε αποπειραθεί να τη βιάσει ενόσω ήταν συμφοιτητές. «Η εξιστόρησή της, που έγινε ενώ προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, κλόνισε την Ουάσιγκτον και όλη τη χώρα. Το θάρρος της, απέναντι σε όσους προσπάθησαν να την κάνουν να σιωπήσει, συνάρπασε τους Αμερικανούς. Η μεγάλη της θυσία, που είχε ως κίνητρο την ανάγκη της να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, έριξε φως στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε όσους επέζησαν από περιστατικά σεξουαλικής βίας», είπε η κ. Χάρις εξασφαλίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή