Ερευνα: Οι Ρώσοι αισθάνονται ευτυχείς σε ποσοστό 86%

Ερευνα: Οι Ρώσοι αισθάνονται ευτυχείς σε ποσοστό 86%

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ρώσοι, σε ποσοστό 86%, δηλώνουν ότι αισθάνονται ευτυχείς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM). Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 24 χρόνια.

«Το επίπεδο της ευτυχίας των Ρώσων με βάση τα υποκειμενικά συναισθήματα βρίσκεται στο 86%, ποσοστό που συνιστά τον μέγιστο δείκτη που έχει καταγραφεί στο διάστημα όλων των ετών που πραγματοποιούνται μετρήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης. Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πιο συχνά νιώθουν ευτυχείς άτομα που ανήκουν στις ηλικίες 25-34 ετών και άτομα με υψηλές υλικές απολαβές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η «οικογένεια» είναι αυτή που κάνει το 33% των Ρώσων να αισθάνονται ευτυχείς, η προσωπική κατάσταση της υγείας τους αλλά και η κατάσταση της υγείας των οικείων του είναι παράγοντες που κάνουν το 21% των Ρώσων να νιώθουν ευτυχείς, ενώ τα «παιδιά» και η «καλή δουλειά» κάνει το 18% και το 17% αντίστοιχα των Ρώσων να νιώθουν ευτυχείς.

Ανάμεσα στους λόγους που κάνουν τους Ρώσους να μην αισθάνονται ευτυχείς, σε ποσοστό 11% είναι η έλλειψη υλικών αγαθών και η άσχημη κατάσταση στην χώρα επίσης σε ποσοστό 11%. Παράλληλα, η κακή κατάσταση της προσωπικής υγείας κάνει το 6% των Ρώσων να μην νιώθουν ευτυχείς.

Η δημοσκόπηση του Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου του 2019, σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή