Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο απολογισμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 100 θύματα λιγότερα

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο απολογισμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 100 θύματα λιγότερα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Σρι Λάνκα αναθεώρησαν προς τα κάτω, κατά περίπου 100 λιγότερους από τους 359 που αρχικά πιστευόταν, τον απολογισμό των νεκρών από τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών στη χώρα.

«Θα μπορούσαν να είναι 250 ή 260. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια. Υπάρχουν τόσο πολλά μέρη σώματος και είναι δύσκολο να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό» δήλωσε ο Άνιλ Τζασίνγκε, ο γενικός διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών της Σρι Λάνκα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά του, ο Ρουάν Γουιτζεγουαρντένε, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, είπε ότι ο απολογισμός των νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, στους 253, λόγω των ανακριβών στοιχείων που είχαν δώσει τα νεκροτομεία.

«Δυστυχώς, το υπουργείο Υγείας έδωσε τον προηγούμενο απολογισμό σε εμάς» υπογράμμισε.

Τα περισσότερα από τα θύματα των πολύνεκρων επιθέσεων της Κυριακής είναι υπήκοοι της Σρι Λάνκα, με τουλάχιστον 38 αλλοπαδούς να συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν τουρίστες που βρίσκονταν στα ξενοδοχεία τους όταν επιτέθηκαν οι βομβιστές. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή