Κύπρος: Αρχισαν οι έρευνες για να εντοπιστούν τα επτά θύματα του «Ορέστη»

Κύπρος: Αρχισαν οι έρευνες για να εντοπιστούν τα επτά θύματα του «Ορέστη»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κύκλος ερευνών ξεκινά μετά και την παραδοχή του 35χρονου για τη διάπραξη επτά συνολικά δολοφονιών. Οι διωκτικές αρχές θα στρέψουν την προσοχή τους σε τρία σημεία. Στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, στο πεδίο βολής της Ορούντας και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Ο ύποπτος θα οδηγηθεί το Μεγάλο Σάββατο στο δικαστήριο όπου θα ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του.

Οι σημερινές έρευνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού μετά από αρκετές μέρες ανακρίσεων ο κατηγορούμενος έδωσε στους ανακριτές νέα στοιχεία. Τα στοιχεία αξιολογούνται και θα κρίνουν πολλά ως προς τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 35χρονος στην ανάκρισή του ισχυρίστηκε ότι πρώτα έπνιξε τις τρεις γυναίκες (Maricar, μάνα και κόρη από τη Ρουμανία) και στη συνέχεια τις έβαλε σε βαλίτσα. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον εάν τα όσα είπε επιβεβαιωθούν ή αν είναι ακόμα μια προσπάθειά του για «θολώσει τα νερά».

Κύπρος: Αρχισαν οι έρευνες για να εντοπιστούν τα επτά θύματα του «Ορέστη»-1

Στην περιοχή «Κόκκινη Λίμνη» που βρίσκεται κοντά από το φρεάτιο στο Μιτσερό, βρέθηκαν σήμερα οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας ώστε να  επικεντρωθούν στις έρευνες για εντοπισμό των πτωμάτων της Μαρικάρ καθώς και της μητέρας και της ανήλικης κόρης της με καταγωγή από τη Ρουμανία. Η προσοχή των αρχών έχει στραφεί στην Livia Florentina Bunea από την Ρουμανία και στην κόρη της, Elena Natalia Bunea, που έχουν εξαφανιστεί από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Μαζί με τους ανακριτές  ήταν και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάιλος, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους.

Γύρω στις 11.30, οι ανακριτές αναχώρησαν από την Κόκκινη Λίμνη χωρίς να έχει διευκρινιστεί κατά πόσον οι έρευνες θα αρχίσουν σήμερα ή αύριο. Η αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα αναλύσεων που έγιναν στα ύδατα της λίμνης, που θα επιτρέψουν εάν θα εισέλθουν εντός της λίμνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη λίμνη είναι μολυσμένη μιας και είναι ουσιαστικά ο κρατήρας πρώην μεταλλείου της περιοχής. 

Στο σημείο βρίσκεται ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ενώ επέστρεψαν και οι ανακριτές. Σύμφωνα με τον κ. Σιάιλο θα γίνουν έρευνες σήμερα και επιστρατεύεται drone για σκιαγράφηση της Κόκκινης Λίμνης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι έρευνες θα γίνουν με ρομποτική κάμερα.

Κύπρος: Αρχισαν οι έρευνες για να εντοπιστούν τα επτά θύματα του «Ορέστη»-2

Χθες, ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές το σημείο στο οποίο πέταξε τα θύματα του. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο τα έχει θάψει σε αυτή την περιοχή ή αν τα έχει πετάξει εντός της λίμνης. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την περιοχή των ερευνών, ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς μεταφέρθηκε στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για υποδείξεις σκηνών σε σχέση με τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose. 

Κύπρος: Αρχισαν οι έρευνες για να εντοπιστούν τα επτά θύματα του «Ορέστη»-3

Γύρω στο μεσημέρι θα καταδυθεί ο πρώτος δύτης στο βυθό της λίμνης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελέγξει βήμα με βήμα κάποια κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή