Απαγόρευση της χειραψίας στους εργασιακούς χώρους προτείνει το #MeToo

Απαγόρευση της χειραψίας στους εργασιακούς χώρους προτείνει το #MeToo

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο ένοχη μπορεί να είναι μία χειραψία στον εργασιακό χώρο; Και όμως, όπως υποστηρίζουν ειδικοί σε συμβουλευτικές εταιρείας, μπορεί να ενοχοποιηθεί εύκολα.

Γι’ αυτό τον λόγο, η αναπληρώτρια διευθύντρια συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού «Peninsula», Κέιτ Πάλμερ, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The sun» ότι οι εργοδότες θα μπορούσαν να απαγορεύσουν κάθε μορφής σωματική επαφή, για να αποφευχθεί η… σύγχυση.

Όπως εξηγεί η ίδια, το κίνημα #MeToo, ανάγκασε πολλούς εργοδότες να εφαρμόσουν πιο αυστηρούς κανόνες στους χώρους εργασίας. «Ορισμένοι εργοδότες μάλιστα προσανατολίζονται στην απαγόρευση οποιασδήποτε σωματικής επαφής των εργαζομένων», σημειώνει η Κέιτ Πάλμερ.

Η ίδια επισημαίνει ότι το άγγιγμα την πλάτη σε έναν εργαζόμενο ή μια αγκαλιά όταν είναι αναστατωμένος, μπορεί να είναι «προσωπικό», άρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ιδια΄τιερα προσεκτικοί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Totaljobs», τρεις στους τέσσερις Βρετανούς τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης οποιασδήποτε σωματικής επαφής στους εργασιακούς χώρους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή