Βενεζουέλα: Συνελήφθη βουλευτής της αντιπολίτευσης

Βενεζουέλα: Συνελήφθη βουλευτής της αντιπολίτευσης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής Χιλμπέρ Κάρο συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε σήμερα το Κοινοβούλιο, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει την κοινοβουλευτική ασυλία του.

Ο Κάρο είχε συλληφθεί ξανά τον Ιανουάριο του 2017 με την κατηγορία της προδοσίας και της κλοπής όπλων από τις ένοπλες δυνάμεις. Παρέμεινε στη φυλακή επί ενάμιση χρόνο και αποφυλακίστηκε, μαζί με άλλους 39 κρατούμενους, τον Ιούνιο του 2018, χωρίς να καταδικαστεί.

Τον περασμένο Οκτώριο, ένας στρατοδίκης που στο μεταξύ είχε ζητήσει άσυλο στην Κολομβία, ζήτησε συγγνώμη από τον Κάρο επειδή διέταξε τη σύλληψή του.

Ο Κάρο είναι μέλος του κόμματος του Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από περίπου 50 χώρες ως νόμιμος, μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

«Η δικτατορία συνέλαβε και πάλι αυθαίρετα τον βουλευτή Χιλμπέρ Κάρο, παραβιάζοντας την κοινοβουλευτική ασυλία του», έγραψαν οι βουλευτές στον λογαριασμό του Κοινοβουλίου στο Twitter.

Σύμφωνα με την συνάδελφό του, Αντριάνα Πιτσάρντο, ο Κάρο συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο στο προάστιο Λας Μερσέδες του Καράκας.

«Αγνοούμε τους λόγους», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή