Μεξικό: Εκατοντάδες μετανάστες ανέβηκαν σε εμπορική αμαξοστοιχία ελπίζοντας να φτάσουν στις ΗΠΑ

Μεξικό: Εκατοντάδες μετανάστες ανέβηκαν σε εμπορική αμαξοστοιχία ελπίζοντας να φτάσουν στις ΗΠΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες μετανάστες που ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβιβάστηκαν σε εμπορική αμαξοστοιχία στο νότιο Μεξικό, οργισμένοι από τις προσπάθειες της τοπικής κυβέρνησης να ανακόψει την πορεία τους, υπό την πίεση της Ουάσινγκτον.

Η παράτολμη ενέργειά τους να ανέβουν στο τρένο, που είναι γνωστό με την ονομασία «Το κτήνος» (La Bestia) έγινε μετά τη μαζική φυγή τους από ένα κέντρο κράτησης στην πόλη Ταπατσούλα, το βράδυ της Πέμπτης. Η μεξικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου 1.300 άνθρωποι δραπέτευσαν, όμως οι περισσότεροι αργότερα επέστρεψαν στο κέντρο.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από διάφορες χώρες σκαρφάλωσαν στο αργό τρένο καθώς αναχωρούσε από την πόλη Αριάγκα, στην Πολιτεία Τσιάπας. Οι υπηρεσίες μετανάστευσης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 395 άνθρωποι ανέβηκαν στα βαγόνια.

Η ομάδα κατέβηκε από το τρένο σήμερα, μετά την άφιξή του στην πόλη Ιστεπέκ, στα βορειοδυτικά της Αριάγκα.

«Ελπίζουμε ότι ο Θεός εκεί ψηλά θα συνεχίσει να μας βοηθά. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία. Δεν μας αφήνουν να περπατήσουμε, έτσι ανεβήκαμε στο τρένο. Είναι η μόνη μας επιλογή», είπε ένας άνδρας από την Ονδούρα.

Ο Έρικ Μορασάν, 28 ετών, μετανάστης από την Ονδούρα που ζει στη Σαπάτα, κοντά στην Ιστεπέ, είπε ότι γνωρίζει πολλούς από τους ανθρώπους που ανέβηκαν στο τρένο, προσθέτοντας ότι ήθελε να επιβιβαστεί και ο ίδιος.

«Το ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο, όμως αυτή είναι η ζωή του μετανάστη», είπε στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή