ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Νεκροί δύο τζιχαντιστές σε επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων

Σρι Λάνκα: Νεκροί δύο τζιχαντιστές σε επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων

Ο στρατός της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τουλάχιστον δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις εναντίον κρυψώνας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι στρατιώτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε ένα σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, όταν δέχθηκαν πυρά.

«Στη ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού Σουμιθ Αταπατού, προσθέτοντας ότι ένας άμαχος πολίτης πέθανε επίσης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων της περασμένης Κυριακής στη Σρι Λάνκα.

Από την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν επτά άνθρωποι.

Αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο: Νιώθω «προδομένος»

Σε συνέχεια των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 250 νεκρούς, η Καθολική Εκκλησία στη Σρι Λάνκα ακύρωσε όλες τις λειτουργίες της Κυριακής μέχρι νεωτέρας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, Μάλκολμ Ραντζίθ, δήλωσε ότι είχε δει ένα έγγραφο των υπηρεσιών ασφαλείας που είχε διαρρεύσει και προειδοποιούσε για περαιτέρω επιθέσεις. Επίσης, σημείωσε ότι αισθάνθηκε «προδομένος» αφού ανακαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δράσει μετά τις προειδοποιήσεις για τις βομβιστικές επιθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, BBC