Σρι Λάνκα: Η στιγμή που ο τρομοκράτης πυροδοτεί τα εκρηκτικά σε ξενοδοχείο (βίντεο)

Σρι Λάνκα: Η στιγμή που ο τρομοκράτης πυροδοτεί τα εκρηκτικά σε ξενοδοχείο (βίντεο)

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία λεπτά προτού ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας ανατιναχθεί σε ένα από τα ξενοδοχεία που έγιναν στόχος των τζιχαντιστών κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. 

Πρόκειται για βίντεο από το ξενοδοχείο Kingsbury στην πρωτεύουσα Κολόμπο, στο οποίο εμφανίζεται ο βομβιστής αυτοκτονίας να μπαίνει στον χώρο υποδοχής και στη συνέχεια κατευθύνεται στο δωμάτιό του.

Τα επόμενα πλάνα τον δείχνουν να βρίσκεται στο εστιατόριο φορώντας ένα σακίδιο στην πλάτη και αμέσως μετά ακολουθεί η έκρηξη.  

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει και δύο ακόμη βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των τρομοκρατών. Σε ένα από αυτά εμφανίζονταν δύο από τους καμικάζι τζιχαντιστές να μπαίνουν στον ανελκυστήρα που οδηγεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Shangri-La, όπου σε λίγα λεπτά θα πυροδοτούσαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Φορώντας σακίδια στην πλάτη, οι δύο άνδρες φαίνονται να συζητούν στον ανελκυστήρα, λίγα λεπτά πριν την φονική έκρηξη.

Το δεύτερο βίντεο έδειχνε έναν ακόμη από τους βομβιστές αυτοκτονίας να χαϊδεύει ένα μικρό κορίτσι στο κεφάλι, λίγες στιγμές προτού εξαπολύσει την βομβιστική επίθεση στον ναό του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 110 άτομα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή