Γερμανία: Χωρίς την Μέρκελ η εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές

Γερμανία: Χωρίς την Μέρκελ η εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημερινή εκδήλωση στη δυτικογερμανική πόλη Μίνστερ ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία των δύο χριστιανικών κομμάτων για τις Ευρωεκλογές. Είναι η πρώτη φορά που η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και η βαυαρική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) κατεβαίνουν σε εκλογές με κοινό πρόγραμμα αλλά και με έναν κοινό υποψήφιο: τον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ που είναι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπως και υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν, είναι ο κεντρικός ομιλητής της σημερινής εκδήλωσης. Παρόντες και οι πρόεδροι των δύο κομμάτων Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (CDU) και Μάρκους Ζέντερ (CSU).

Γιατί απουσιάζει η Άνγκελα Μέρκελ;

Από την εκδήλωση απέχει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η απουσία της δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο της μητέρας της ούτε και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ με τις οποίες, σε αντίθεση με την καγκελάριο, απορρίπτει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γερμανία. Ήδη από την εκλογή της νέα προέδρου του κόμματος Α. Κραμπ-Κάρενμπαουερ, τον περασμένο Δεκέμβριο διέρρευσε από κύκλους της καγκελαρίου, ότι δεν πρόκειται πλέον να παραβρίσκεται σε εκδηλώσεις με καθαρά κομματικό χαρακτήρα, αφήνοντας κατά αυτόν τον τρόπο περιθώρια στην κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ να αποκτήσει κύρος.

Ακολουθώντας αυτή τη λογική, η καγκελάριος θα συμμετάσχει στη Γερμανία μόνο στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο και αυτό επειδή θα παραβρίσκονται και ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του συντηρητικού χώρου. Επίσης θα συμμετάσχει μαζί με τον κ. Βέμπερ σε ορισμένες εκδηλώσεις με ανάλογη σύνθεση στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή