Ινδονησία: Πάνω από 270 μέλη εφορευτικών επιτροπών έχασαν τη ζωή τους από υπερκόπωση

Ινδονησία: Πάνω από 270 μέλη εφορευτικών επιτροπών έχασαν τη ζωή τους από υπερκόπωση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 270 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υπερκόπωση στην Ινδονησία, μετά από ατελείωτες ώρες εντατικής δουλειάς για την καταμέτρηση των ψήφων των τελευταίων εκλογών της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Γενικής Εκλογικής Επιτροπής (KPU), πέραν των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, άλλα 1.878 μέλη των εφορευτικών επιτροπών αρρώστησαν από την εντατική εργασία. Περίπου επτά εκατομμύρια Ινδονήσιοι συμμετέχουν στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Απριλίου.

Οι εφορευτικές επιτροπές εργάζονται επί μέρες και νύχτες υπό δύσκολες συνθήκες ανυπόφορης ζέστης, οι οποίες αποδείχθηκαν ήδη μοιραίες για πολλούς. Ο όγκος της δουλειάς ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από οποιαδήποτε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στην τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, καθότι έλαβαν χώρα ταυτόχρονα οι προεδρικές και οι εθνικές και τοπικές βουλευτικές εκλογές, με σκοπό την εξοικονόμηση χρήματος. Περίπου το 80% των 193 εκατομμυρίων ψηφοφόρων κατέθεσε την ψήφο του στις εκλογές, στα περισσότερα από τα 800.000 εκλογικά κέντρα ανά τη νησιωτική χώρα. 

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω της διαδικασίας άνηκε στο προσωρινό εκλογικό προσωπικό, το οποίο, σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους που πλαισιώνει, δεν περνάει από ιατρικούς ελέγχους πριν «πιάσει» δουλειά. Η Γενική Εκλογική Επιτροπή αναμένεται να αποζημιώσει τις οικογένειες των θανόντων με το ποσό των 36 εκατομμυρίων ρουπιών έκαστη, ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες αποδοχές ενός εργαζομένου που αμοίβεται με τον κατώτατο μισθό.

Η KPU αναμένεται να ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψήφων και να ανακοινώσει τους τελικούς νικητές των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 22 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή