ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δεν γνωρίζουμε αν ζει ή όχι ο Αλ Μπαγκντάτι

Ρωσία: Δεν γνωρίζουμε αν ζει ή όχι ο Αλ Μπαγκντάτι

Ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για το αν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία για τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάτι.

«Δεν διαθέτω τέτοιες πληροφορίες, απλώς δεν γνωρίζω», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κάποια στοιχεία σε σχέση με το βίντεο με τη συνέντευξη του Αλ – Μπαγκντάτι, στο οποίο αναφέρεται το Γαλλικό Πρακτορείο, ή κάποιες πληροφορίες για το αν είναι ή όχι ζωντανός.

Στα τέλη Απριλίου ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστιουκόφ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS, ότι η ρωσική στρατιωτική κατασκοπεία δεν έχει πληροφορίες για του πού ακριβώς βρίσκεται ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους».

Στα τέλη Απριλίου ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν πληροφορίες για το που βρίσκεται ο Αλ –Μπαγκντάτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ