ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβουν οι ΗΠΑ στρατιωτική δράση στη Βενεζουέλα, άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι πιθανή. Αν αυτό απαιτείται, αυτό θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στο Fox Business Network.

Πρόσθεσε όμως ότι η Ουάσιγκτον θα προτιμούσε να υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα.

Σε προηγούμενη συνέντευξή του στο CNN, o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ήταν «έτοιμος» να εγκαταλείψει το Καράκας και να μεταβεί στην Κούβα το πρωί της Τρίτης, αλλά πείστηκε από «τους Ρώσους» να παραμείνει.

Ο πρόεδρος Μαδούρο «είχε ένα αεροπλάνο στο ταρμάκ, ήταν έτοιμος να φύγει το πρωί, εξ όσων έχουμε αντιληφθεί, αλλά οι Ρώσοι του είπαν να μείνει», δήλωσε ο Πομπέο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε την πρόθεση να καταφύγει στην Αβάνα. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε τουος ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον, κάνοντας λόγο για «πόλεμο παραπληροφόρησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή