Θερμότερο καλοκαίρι, με βροχές

Θερμότερο καλοκαίρι, με βροχές

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισως είναι πολύ νωρίς για να οργανώσετε τις θερινές σας διακοπές, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το επερχόμενο καλοκαίρι θα είναι θερμότερο από το συνηθισμένο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτό αναφέρει η The Weather Company, επισημαίνοντας ότι και οι βροχοπτώσεις θα είναι πάνω από τα μέσα επίπεδα κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου. Η The Weather Company, η οποία είναι ιδιοκτησία της ΙΒΜ, παρέχει μετεωρολογικές προβλέψεις που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τον ενεργειακό τομέα.

«Αν και υπάρχουν αποκλίσεις στα διάφορα μετεωρολογικά πρότυπα για το ερχόμενο καλοκαίρι, οι προσαρμοσμένες εκδοχές τους υποδεικνύουν διευρυμένη ζέστη αυτό το καλοκαίρι, ιδιαίτερα σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη», αναφέρει η ανακοίνωση. Επίσης, η The Weather Company αναθεώρησε την προηγούμενη πρόβλεψή της για τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη πρόβλεψη, ο Μάιος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναμένεται να είναι πιο ψυχρός και πιο υγρός από τον μέσο όρο της εποχής.

Για τον μήνα Ιούνιο, η μετεωρολογική πρόβλεψη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη βλέπει ότι θα είναι θερμότερος και πιο υγρός από το συνηθισμένο για την εποχή. Στη Βρετανία και τη Νότια Σκανδιναβία ο καιρός θα είναι ψυχρότερος από το φυσιολογικό και πιο υγρός από το φυσιολογικό στην Ανατολή, ενώ πιο ξηρός στη Δύση. Στη Γερμανία θα είναι πιο ζεστός στον Νότο και ψυχρότερος στον Βορρά, ενώ θα είναι και πιο υγρός από το σύνηθες.

Στην Ιβηρική, στη Γαλλία και στις Αλπεις ο καιρός θα είναι πιο ζεστός και πιο ξηρός από ό,τι συνήθως.

Αντιθέτως, ο μήνας Ιούλιος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναμένεται να είναι θερμότερος και πιο ξηρός συγκριτικά με τα μετεωρολογικά δεδομένα για την εποχή.

Στη Βρετανία, ο καιρός θα είναι πιο ψυχρός από το συνηθισμένο, αλλά και πιο υγρός. Στη Νότια Σκανδιναβία θα κάνει περισσότερη ζέστη από το σύνηθες. Στη Γερμανία ο καιρός θα είναι θερμότερος και πιο υγρός από το συνηθισμένο, ενώ στην Ιβηρική, στην Γαλλία και στις Αλπεις θα κάνει περισσότερη ζέστη από το συνηθισμένο στην Ανατολή, ενώ θα έχει πιο δροσερό καιρό στη Δύση. Ο μήνας, επίσης, θα είναι πιο υγρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή