Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε από επίθεση ελέφαντα στο Μαλάουι

Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε από επίθεση ελέφαντα στο Μαλάουι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Βρετανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του από επίθεση ελέφαντα κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης εναντίον λαθροκυνηγών στη Δημοκρατία του Μαλάουι, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο 22χρονος Μάθιου Τάλμποτ, του 1ου Τάγματος των Coldstream Guards, πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Liwonde, στο νότιο τμήμα της χώρας, όταν έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Αρκετοί Βρετανοί στρατιώτες υπηρετούν σε διάφορες αφρικανικές χώρες, με σκοπό την ενίσχυση του αγώνα των τοπικών αρχών κατά της λαθροθηρίας. Συγκεκριμένα, στη Δημοκρατία του Μαλάουι υπηρετούν περίπου τριάντα Βρετανοί στρατιώτες, με κύρια αποστολή τους την εκπαίδευση των ντόπιων δασοφυλάκων, που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της απειλούμενης άγριας ζωής.

Επίσης, το 2018, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον ανακοίνωσε τη διεύρυνση των «σχολείων» εκπαίδευσης δασοφυλάκων που διενεργεί η Βρετανία στο Μάλαουι, με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ο αριθμός των ντόπιων δασοφυλάκων που εκπαιδεύει ο βρετανικός στρατός και να ανέλθει στους 120.

Η Βρετανίδα υπουργός Άμυνας Πένι Μόρντοντ δήλωσε σχετικά, πως αυτό «το τραγικό περιστατικό είναι μία υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο στρατός μας, καθώς προστατεύει μερικά από τα πιο απειλούμενα είδη του κόσμου από εκείνους που κυνηγούν το κέρδος μέσω της εγκληματικής σφαγής της άγριας ζωής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή